Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai cunoscut senator se retrage din politică: Atac dur la adresa lui Traian Băsescu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Traian Băsescu fuziune PMP

Cel mai cunoscut senator a anunţat că se retrage din politică. Principalul motiv pentru care a luat această decizie este faptul că UNPR a decis să fuzioneze cu PMP. Ilie Năstase nu e de acord şi îl atacă extrem de dur pe fostul preşedinte, Traian Băsescu.

"Scandalurile între politicieni şi dintre partide mă deranjează foarte mult. Eu am intrat în politică ca să învăţ ceva bun, dar nu am învăţat nimic. Nu mă regăsesc printre aceşti oameni, şi nici ei printre mine. Cred că nu mă contactează alte partide pentru că sunt incomod. Deci, îmi termin mandatul şi rămân un simplu cetăţean", a declarat Ilie Năstase la Realitatea TV. "Toate lucrurile bune, toţi banii europeni se duc către bogaţi, toate relaţiile bune le iau ei, iar celorlalţi nu le dă nimic.

Citeşte şi: Un fost mare sportiv a fost răpus de cancer

Eu mi-am făcut treaba pe felia mea. Dacă toţi ne-am face treba pe felia noastră, cred că ţara ar duce-o mai bine, am fi toţi eroi. Noi ne certăm înainte să începem ceva. Cum, de exemplu, s-a întâmplat cu Christoph Daum: Comitetul Executiv l-a votat pe Daum, iar noi ne certăm pe ce o să facă el, dacă va ajuta sau nu ajută echipa... Ce o să înţeleagă el? Că noi suntem nebuni. Dacă tot l-am pus acolo, haideţi să-l ajutăm. Asta e la noi: nu vrem să ajutăm să iasă bine. Şi mai e expresia 'aşa e la noi, asta e'. Nu mai e aşa! Vreau altfel. Nimic nu e imposibil", a adăugat el.

Citeşte şi: S-au aflat cauzele morții lui Radu Beligan: Diagnosticul TERIBIL al medicilor

Întrebat de ce a decis să renunţe la politică şi dacă hotărârea sa are legătură cu fuziunea recentă dintre PMP şi UNPR, Ilie Năstase a explicat: "Nu mai vreau, nu mă simt bine... Ce să caut acolo (în Senat, n. red)? Acolo sunt doar interese personale şi interese de partid. Dacă aş avea puterea, le-aş interzice să pună drapeul României la partide. Pentru că nu merită, ei nu reprezintă România, ci ei se reprezintă pe ei. Ei se iubesc pe ei şi contractele pe care le fac (...) În politică trebuie să minţi foarte mult. În sport e altfel: fie câştigi, fie pierzi. În politică trebuie să minţi", a spus fostul sportiv. "La Senat toţi sunt cam foarte bogaţi, acolo e intersul puterii şi al influenţei. Eu nu m-am dus acolo să influenţez nimic. Eu nu votez ce îmi spune liderul de grup. Nu mă intersează fuziunea dintre PMP şi UNPR, nu ştiu cine sunt ceilalţi. Eu am intrat în UNPR pentru că eram foarte bun prieten cu Gabi Oprea, care este un om de cuvânt.... Nu am ce căuta cu Băsescu. Eu am semnat cu Gabriel Oprea, mergeam cu el în altă parte, dar aşa nu... Alianţa e bună pentru PMP, pentru că vin nişte senatori acolo de la noi, de la UNPR. Pe Băsescu îl ajută foarte mult şi sigur că nici pentru UNPR nu e altceva", a completat Ilie Năstase.

Citește și: STUDIU Multivitaminele în timpul sarcinii sunt inutile

Congresele extraordinare reunite ale PMP și UNPR au aprobat miercuri în unanimitate protocolul privind fuziunea prin absorbție a celor două partide. Anterior, în cadrul Congresului PMP, s-a votat modificarea statutului partidului în vederea măririi numărului de membri ai conducerii centrale cu o funcție de președinte executiv și două de prim-vicepreședinte.

Citește și: Acesta e cel mai mare cimitir din lume / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.