Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai scump chioșc din Europa e la Cluj-Napoca: Costă 55.000 de euro / FOTO/ UPDATE

Administrația municipiului Cluj-Napoca a stabilit un nou record în aceste zile: un chioșc multifuncțional destinat ziarelor și florilor costă „doar” 55.000 €! Două chioșcuri de acest tip - de 9,45 mp au fost deja instalate.

UPDATE: Mai jos Punctul de vedere al Primăriei care susține că prețurile sunt cu totul altele.

Ce au special cele două chioșcuri și cum vor înfrumuseța centrul municipiului sunt două întrebări la care doar edilul Emil Boc poate să răspundă, e de părere Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Citește și: Asta trebuie să faci dacă vrei să trăiești mult: Regulile de respectat

„Din păcate nu este o glumă de 1 aprilie iar clujenii vor fi nevoiți să plătească pe două chioșcuri de ziare peste 100.000 €. Cu acești bani puteam crește bursele de merit ale elevilor din Cluj-Napoca sau puteam achiziționa aparatură medicală performantă necesară unei unități medicale din oraș” a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

PUNCTUL DE VEDERE AL PRIMĂRIEI CLUJ-NAPOCA

Ref:  Preţul de decont al chioşcului din Piaţa Unirii este de 29.026 Euro+TVA

Valoarea reală a chioşcului, care este achitată câştigătorului licitaţiei pentru obiectivul de investiţii „Modernizare Piaţa Unirii etapa 2” este de 29.026 euro+TVA. Diferenţa de 11.450 euro reprezenta realizarea standului de ziare la care Primăria Cluj-Napoca a renunţat. Astfel, Primăria decontează pentru un chioşc 29.026 euro +TVA.

Facem precizarea că realizarea chioşcurilor a fost inclusă în licitaţia pentru toată zona pietonală din Piaţa Unirii, iar în urma licitaţiei a fost acceptată oferta cu preţul cel mai scăzut per ansamblu, la toate capitolele care fac obiectul lucrărilor de pietonalizare a Pieţei Unirii. De exemplu, în urma lucrărilor de modernizare, reprogramarea semafoarelor la toată Piaţa Unirii, a fost ofertată la 1 leu, în timp ce alte oferte au fost la un preţ mult mai mare. Astfel, preţul cel mai mic per ansamblu a fost cel care a stat la baza adjudecării licitaţiei.

În consecinţă, pentru corecta informare a opiniei publice, vă rugăm să precizaţi faptul că preţul real al unui chioşc este de 29.026 euro+TVA, iar chioşcurile au fost parte a licitaţiei globale pentru modernizarea Pieţei Unirii, licitaţie care, per ansamblu, a fost adjudecată la preţul cel mai mic.

Biroul Mass-media

Primaria Cluj-Napoca

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.