Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai tare șofer de baron local. E incredibil ce a facut

adevarul.ro
sd

Un funcţionar din Primăria Iaşi a reuşit să îşi ridice o vilă de 320 de metri pătraţi deşi, oficial, potrivit declaraţiilor de avere, câştiga în jur de 2.000 de lei pe lună din salariu. În trecut, Eugen Chişcă a fost şofer personal al lui Nichita, dar şi unul dintre oamenii de bază ai acestuia. Chişcă şi-a ridicat vila fără a contracta un credit bancar şi fără a se împrumuta de la alte persoane, relateaza Adevarul.

Fostul şofer personal al baronului Gheorghe Nichita a reuşit performanţa de a-şi ridica o vilă de 320 de metri pătraţi, conform propriilor declaraţii de avere, fără a se împrumuta de la bănci sau de la cunoştinţe. Eugen Chişcă este una dintre persoanele de care primarul-suspendat al Iaşului, aflat acum în arest preventiv, se folosea în interes personal pentru a-şi rezolva cele mai „murdare” probleme.

Despre Chişcă, „uns” şef de birou în Primăria Iaşi începând din 2008 – pentru ca ulterior să ajungă şef de serviciu, procurorii DNA spun că a reuşit să obţină listingul convorbirilor telefonice ale amantei primarului în perioada în care nici anchetatorii nu putea obţine astfel de documente. De asemenea, tot Chişcă ar fi intermediat montarea unui sistem GPS pe maşina fostei iubite a primarului arestat, mai susține sursa citata

Averea din acte

Vila din cartierul Bucium a bugetarului Chişcă a „apărut” pentru prima data în declaraţia de avere din 2010. Din acel document reiese Eugen Chişcă şi soţia sa, Ana-Maria, câştigase în anul precedent suma totală brută de aproximativ 45.000 de lei, echivalentul a aproximativ 3.700 de lei brut. Cei doi mai aveau în proprietate, conform respectivului document, alte două apartamente.

 

Nici în anii din urmă Chişcă nu declarase venituri comparabile cu cele necesare ridicării unei vile cu două etaje de 320 de metri. În declaraţia de avere din 2009, Chişcă şi soţia nu declarase, de asemenea, vreun împrumut sau credit bancar. Mai mult, documentul din acel an atesta că Eugen şi Ana Maria Chişcă au câştigat în 2008, împreună, în jur de 3.000 de lei pe lună brut. Cei doi mai aveau în grijă şi un copil la acel moment.

 


Vila lui Chişcă (stânga) are o suprafaţă totală de 320 de metri pătraţi şi este mai impunătoare decât cea a fostului său stăpân, Gheorghe Nichita FOTO bzi.ro/newspro.ro

Un împrumut bancar în declaraţiile lui Eugen Chişcă a apărut abia în declaraţia din 2013, respectiv aproape 60.000 de lei contractaţi de la BRD. La Iaşi, potrivit pieţii acelor ani, suma abia ar fi ajuns pentru cumpărarea unei camere de cămin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.