Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai titrat ONG se implică în alegerile parlamentare

alegeri parlamentare 2016

CIADO prin programele Arta Contra Drog sau Tinerii si propriile lor valori, are milioane de participanti in cei 9 ani de existenta . Sondajele , cercetarile stiintifice sau programele aplicate/realizate de noi , s-au dovedit in timp , ca fiind cele mai complexe si corecte, ceea ce face ca CIADO sa fie unul dintre cele mai respectate si credibile in randul populatiei 14-64 ani, dar si cel mai mediatizat ONG din Romania, in pofida atacurilor unora. Partidele ce vor acorda atentie prin programele lor de guvernare problematicii consumului de droguri , educatiei civice , culturale si vor intelege necesitatea consolidarii rolului ong-urilor cu “capital” uman si financiar romanesc, vor primi sprijinul nostru in alegeri .  Membri voluntari, din cele 47 sucursale ale CIADO   ( municipii resedinta de judet sau municipii)  , vor primi acordul / recomandarea noastra de a promova partidele ce indeplinesc criteriile solicitate de noi . S-a ajuns prea departe ! Societatea civila din Romania exista si este puternica in mijlocul oamenilor , societatea civila, nu este doar cea a liderilor de la televizor si ce lipseste cu desavarsire intre oameni .

Fost ministru de Interne, scos de pe listele pentru parlamentare. Reacţia acestuia

Daca am putea propune oameni pentru demnitati publice, ONG-urile  ar arunca in aer legea    actuala a partidelor politice si ar face-o , irelevanta si lipsita de obiect. Legea actuala este limitativa , dar cel mai bine ar fi sa o modificam pe acesta si nu sa venim cu ceva nou care ar afecta şi decredibiliza un sector indispensabil democratiilor functionale,  sectorul neguvernamental.

Chiar daca nu o spunem prin statut , ONG-urile pot ( nu doar CIADO ) sa influenteze deciziile politice si implicit puterea politica.  Există think-tank-uri care o fac intr-un mod onorabil, deschis si transparent prin diferitele rapoarte de cercetare pe care le publica si in cadrul carora facem recomandari care vizeaza direct influentarea deciziei politice. (Acest lucru se cheamă advocacy daca este facut in interes public si nu lobby.  Din pacate sunt putine la noi think-tank-urile cu adevarat independente si care au resursele necesare sa produca cercetari de calitate care sa fundamenteze  optiuni de politici publice precum CIADO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.