Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai virulent opozant al lui Putin a fost ELIBERAT din închisoare

RIA Novosti
Serghei Udalţov

Opozantul rus de extremă stânga Serghei Udalţov a fost eliberat marţi după ce a ispăşit o pedeapsă de patru ani şi jumătate de închisoare pentru organizarea de 'tulburări masive' în timpul protestelor împotriva lui Vladimir Putin în iarna 2011-2012, relatează AFP, potrivit agerpres.

'Serghei Udalţov a fost eliberat în urmă cu jumătate de oră. El doreşte să va salute şi vă mulţumeşte pentru sprijinul acordat', a scris pe Facebook soţia sa, Anastasia Udalţova.

Citeşte şi: Operaţiune masivă antifraudă. Zeci de chinezi au fost EXPULZAŢI din paradisul în care se ascundeau

Eliberarea opozantului rus era aşteptată miercuri însă el a fost eliberat marţi.

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a salutat pe Twitter eliberarea lui Udalţov, denunţând în acelaşi timp condamnarea sa ca fiind una fabricată şi motivată politic.

Serghei Udalţov şi unul dintre apropiaţii săi, Leonid Razvogeaev, au fost condamnaţi în iulie 2014 pentru organizarea de 'tulburări masive' pe 6 mai 2012, în ajunul învestirii lui Vladimir Putin pentru un al treilea mandat prezidenţial.

O anchetă în legătură cu cei doi bărbaţi a fost deschisă după difuzarea unui film de către postul de televiziune NTV apropiat Kremlinului, în care se afirma, pe baza imaginilor filmate cu o cameră ascunsă şi de origine neprecizată, că opozanţi, între care şi Udalţov, se pregăteau să răstoarne guvernul prin forţă.

Serghei Udalţov a fost unul dintre liderii opoziţiei în timpul amplelor demonstraţii organizate în iarna 2011-2012 la Moscova împotriva Kremlinului. Formaţiunea sa, Frontul Stângii, a reprezentat flancul stâng al mişcării de protest în timpul căreia au avut loc ciocniri între manifestanţi şi poliţie

Citeşte şi: Fostul ministru al economiei din Rusia se declară nevinovat într-un dosar de corupţie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.