Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puțin 24 de oameni au fost uciși într-un atentat în Bagdad

atentat

Cel puţin 24 de persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă într-o serie de explozii care au avut loc în nordul Bagdadului atunci când trei kamikaze au încercat să treacă de un baraj într-unul din cartierele şiite ale capitalei, au informat oficiali din rândul serviciilor de securitate, scrie AFP.

"Trei kamikaze au încercat să treacă de barajul din Piaţa Adan", în cartierul Kadhimiya, a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Comandamentului operaţiunilor din Bagdad, Saad Maan.

Atacul a avut loc în jurul orei 17.30 (14.30 GMT) în Piaţa Adan, unul din principalele puncte de acces la mausoleul şiit din Kadhimiya, care atrage sâmbăta numeroşi vizitatori.

Saad Maan a adăugat că forţele de securitate au deschis focul asupra teroriştilor, omorând unul dintre aceştia, însă ceilalţi doi au reuşit să se arunce în aer.

La rândul său, un colonel de poliţie a informat că una dintre explozii a fost provocată de o maşină capcană.

El a prezentat un bilanţ cu cel puţin 24 de morţi şi 61 de răniţi, date confirmate de un oficial din Ministerul de Interne şi o sursă independentă de la un spital apropiat de Kadhimiya.

Piaţa Adan a fost în repetate rânduri ţinta unor atacuri. Peste 20 de persoane au fost ucise acolo în luna februarie într-un atentat sinucigaş.

Atentatul de sâmbătă nu a fost revendicat, însă modul de operare este asemănător celui utilizat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), care în iulie 2014 a lansat o ofensivă fulgerătoare în Irak, reuşind să preia controlul asupra unor vaste regiuni din ţară.

Gruparea extremistă sunnită atacă frecvent musulmani şiiţi pe care îi consideră apostaţi.

Potrivit datelor publicate joi de misiunea ONU în Irak, "717 irakieni şi-au pierdut viaţa, iar alţi 1.216 au fost răniţi în acte de terorism, de violenţă şi conflicte armate în septembrie 2015", dintre care 257 de morţi în provincia Bagdad.

Aceste date au luat în calcul numai cazurile care au putut fi verificate, fiind, prin urmare, departe de realitate, a ţinut să sublinieze misiunea Naţiunilor Unite, notează agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.