Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 1.000 de migranţi salvaţi, nouă morţi şi 10 dispăruţi în largul coastelor Libiei

naufragiu

Cel puţin nouă migranţi şi-au pierdut viaţa, iar alţi zece, printre care patru copii, au fost daţi dispăruţi după o serie de tragedii care au avut loc sâmbătă în largul coastelor Libiei, unde alte peste o mie de persoane au fost salvate în cursul zilei, au făcut cunoscut surse din cadrul echipelor de salvare, citate de AFP. 

Înainte de răsărit, nava Dignity 1, închiriată de organizaţia Medici fără Frontiere (MSF), a intervenit pe lângă o barcă pneumatică cu numeroşi pasageri căzuţi în apele mării, a explicat o purtătoare de cuvânt a MSF. 

Echipele de salvare au plasat în siguranţă 120 de persoane, însă multe dintre acestea au explicat că şi-au pierdut o rudă în apă. În total, cel puţin şase adulţi şi patru copii lipseau la apel, dar numărul lor ar putea fi mai mare. 

În cursul zilei, nouă corpuri lipsite de viaţă au fost găsite într-o altă ambarcaţiune, dar cauza decesului nu a fost precizată: înec, asfixie, arsuri, hipotermie, deshidratare, epuizare. Condiţiile mizere de la bordul ambarcaţiunilor improvizate ale migranţilor pot deveni fatale în câteva ore. 

Alte nouă corpuri au fost transferate pe Siem Pilot, un vas norvegian angajat în cadrul dispozitivului european Frontex la bordul căruia se mai aflau corpurile altor cinci migranţi decedaţi vineri. 

Paza italiană de coastă, care coordonează operaţiunile de salvare în zonă, nu a informat imediat despre persoanele găsite fără viaţă, dar a făcut cunoscut că cel puţin o mie de migranţi au fost salvaţi sâmbătă. Este un bilanţ provizoriu, pentru că ţine cont numai de operaţiunile de salvare încheiate, potrivit AFP.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.