Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai dăunatoare sosuri și condimente pentru sănătate

condimente_1_

Dacă am recunoaște sincer, mâncarea gustoasă nu are nevoie de condimente. Dar pentru a savura o porție delicioasă, e nevoie fie de mulți bani, fie de mai mult timp de preparare. Și cum majoritatea duce lipsă de ambele, toată lumea se orientează către ce e ne amăgește papilele gustative și e mai la îndemână.

Dacă am recunoaște sincer, mâncarea gustoasă nu are nevoie de condimente. Dar, pentru a savura o porție delicioasă, e nevoie fie de mulți bani, fie de mai mult timp de preparare. Și cum majoritatea duce lipsă de ambele, toată lumea se orientează către ce e ne amăgește papilele gustative și e mai la îndemână.

TRANSFER de senzație la B1 TV: Cu ce vedetă a semnat postul lui Bobby Păunescu / FOTO

Este bine de ținut seama asupra faptului că alimentele care conțin arome puternice sunt pline de substanțe de sinteză, care ne fac mai mult rău decît bine și cel mai adesea nu au nicio valoare nutritivă.

Printre ele se numără:

Sarea, element și condiment primordial. Fără sare, nicio mâncare nu are gust. Și nu este doar un clișeu. Sarea face ca moleculele din mâncare să fie eliberate în aer, astfel aroma hranei devine mult mai puternică și sesizabilă. Totuși, unii oameni au tendința să exagereze, iar excesul poate cauza probleme de tensiune, retenția lichidelor și, nu în ultimă instanță, colaps renal, dacă acest obicei se menține timp îndelungat.

Zahărul se alătură sării la capitolul popularitate și se găsește în aproape toate sosurile și alimentele datorită rolului său de conservant. Dar este o substanță sintetică extrem de nocivă, care, consumată sistematic, cauzează probleme ale pancreasului, până la diabet,obezitate sau probleme ale inimii.

NASA a făcut ANUNŢUL EPOCAL pentru omenire: A descoperit planete ca Pământul

Ketchup reprezintă simbolul absolut al industriei condimentelor. Oriunde există fast food, există cantități industriale de ketchup. Deși cel de calitate superioară chiar este făcut din roșii și conține vitamina A și C, cel mai mult ketchup are în componență nenumărați aditivi, coloranti, sodiu și zahăr în exces, așadar trebuie evitat.

Maioneza. Acest ingredient-minune face parte din componența majorității sosurilor și dressing-urilor. Cu toate acestea, cei care o consumă ignoră faptul că ea conține cantități nepermise de grăsimi, aditivi și posibil salmonella, din cauza galbenușului de ou.

Sosul Barbecue este un nume generic pentru o variație de alte sosuri industriale, care conțin sare, zahăr, sirop de porumb (un alt fel de zahăr de sinteză), melasă (tot un fel de zahăr), ketchup (care, așa cum s-a spus, are și el zahăr în proporție de 25 la sută), plus alte arome artificiale.

Sosul de soia este un ingredient natural și sănătos, în principiu. Dar numai dacă este folosit în cantități mici, adăugat proporțional la cantități mari de mâncare. O lingură de sos de soia conține aproape jumătate din necesarul de sare pe parcursul unei zile. Fiind un produs obținut prin fermentație, are, practic, proprietățile lichiorului. Dar, până să aibă și efectele lui, puteți suferi de pe urma excesului de sare, așadar păstrați limita.

Sriracha este acel condiment pe care îl puteți pune la orice fel de mâncare, deoarece sporește celelalte arome. Nu este mai periculos decât altele decât în măsura în care cădeți pradă excesului și dependenței.

Dacă faceți un calcul, veți realiza că oricum se adaugă un număr mare de substanțe și condimente, așa că, puteți face rabat măcar la acesta!

Sursa: Realitatea.net

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.