Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai importante site-uri tip BET din România au fost ÎNCHISE: Cei care le accesează riscă amenzi

Câte 10.000 de lei amendă! Asta riscă românii care accesează site-urile de pariuri on-line declarate ilegale în România. Cele mai importante site-uri de profil au fost deja închise.

Comitetul Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (ONJN) a completat marţi, 29 septembrie, lista neagră a operatorilor de jocuri de noroc online. Românii care au jucat sau continuă să joace pe aceste site-uri riscă să fie amendaţi cu 10.000 de lei.

Citește și: Cadou umilitor pentru Liviu Dragnea: Ce a primit liderul PSD la Suceava / FOTO

Nume importante din industria de jocuri online se regăsesc în acest moment pe lista neagră a ONJN, potrivit unui document publicat în exclusivitate de pokernews.ro.

Astfel, accesul la www.bwin.com, www.ladbrokes.com, www.betfair.com.au, www.williamhill.com, www.bet-at-home.com, www.partypoker.com www.partycasino.com sau www.pokerheaven.com va fi blocat de către furnizorii de internet, al cererea ONJN. Mai mult, românii care vor juca pe aceste site-uri, vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 5000 şi 10.000 de lei, potrivit prevederilor art.22 alin.(6) din OUG nr.77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

Citește și: Ioana Petrescu iese la atac: Nu te-ai aștepta la așa ceva de la fostul ministru

Motivul includerii pe lista neagră este dat fie de faptul că respectivii operatori online nu au plătit taxele datorate statului român în ultimii cinci ani, fie le-au plătit, cum este cazul bwin, dar au continuat operarea şi după 10 septembrie 2015, când a expirat perioada de graţie în care aceştia puteau să îşi îndeplinească obligaţiile restante faţă de bugetul de stat.

Citește și: OFICIAL Primești bani dacă ești turnător: Statul îți dă până la 100.000 de euro

În aceeaşi situaţie este şi bet365, unul dintre cele mai mari site-uri de pariuri din lume, care a achitat taxele pentru perioada în care a operat ilegal în România, însă a continuat să accepte pariuri după data de 10 septembrie, dată de la care, potrivit legii, site-ul ar fi trebuit să interzică accesul românilor. De altfel, mai multe asociaţii din industria de gambling au depus plângeri şi dovezi la ONJN, acuzând activitatea ilegală a site-urilor bwin şi bet365.

Citește și: Ziarist cunoscut, implicat într-un mare dosar de corupție la DNA: Ce a spus despre un procuror

Documentul semnat de ROMBET, Romanian Bookmakers, Asociaţia Organizatorilor de Cazinouri şi Asociaţia Organiztatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă este însoţit de dovezi clare că bet365 şi bwin au continuat să accepte pariuri. Mai mult, conform unor surse, reprezentanţii bet365 au depus la ONJN dosare cu numele a peste 30.000 de jucători români care au activat sau sunt activi pe respectiva platformă de pariere. Toţi cei 30.000 de pariori riscă acum să fie amendaţi, în timp ce reprezentaţii operatorilor care au activat ilegal sunt pasibili de închisoare de până la un an, conform articolului 23 din OUG 77/2009.

Citește și: E profesoară, dar primește lecții: Cine o sfătuiește, gratuit, pe Carmen Iohannis / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.