Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai nocive sucuri pentru sănătate

suc fructe

Cocktailurile din fructe

Din categoria celor mai nocive sucuri pentru sanatate, fac parte in mod prioritar cocktailurile din fructe, bauturi care au de regula cea mai mica pondere de suc natural. Ele sunt preparate din apa si indulcitori artificiali, fiind la fel de periculoase precum bauturile racoritoare carbogazoase (au un continut caloric foarte ridicat si o valoare nutritiva scazuta). Cocktailurile din fructe sunt foarte nocive si pentru copii, intrucat predispun la obezitate infantila si la tulburari cardiace la varste fragede.
Nectarul din fructe

Supermarketurile si restaurantele comercializeaza foarte multe sortimente de asa-zise nectaruri din fructe, deseori prezentate sub forma unor combinatii apetisante de capsuni si banane, pere si rodii, fructe de padure si mere etc. Aceste sucuri ajung sa contina chiar mai mult zahar sau indulcitori decat bauturile clasice carbogazoase, provocand ingrasarea intr-o proportie similara cu cea a deserturilor clasice.
Bauturile carbogazoase

Indiferent de aroma si marca, bauturile carbogazoase au un continut caloric substantial (circa 315 calorii si 79,5 g de zahar la fiecare 500 ml), favorizeaza acumularea gazelor in intestine si nu au nicio valoare nutritionala.
Apa aromatizata

Piata bauturilor ofera si un tip special de bauturi racoritoare, apa imbunatita cu diverse arome (lamaie, mere verzi, menta, caise, capsuni etc), aparent inofensiva pentru sanatate. In realitate, sucul de acest tip contine cu doar 20% mai putin zahar decat o bautura carbogazoasa obisnuita si la fel de putine proprietati nutritive ca aceasta.
Energizantele

Energizantele, destinate in special sportivilor care elimina electroliti si carbohidrati prin transpiratie, sunt consumate la scara larga datorita efectului tonic pe care il au, similar cu cel al cafelei. Aceste bauturi sunt preparate cu echilaventul a 10 lingurite de zahar la fiecare jumatate de litru, ceea ce inseamna ca predispun ingrasarii la fel de mult, precum o fac doua inghetate pe bat cu ciocolata.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.