Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai poluate oraşe din China au fost puse pe 'lista ruşinii'

Ministerul Mediului din China a nominalizat mai multe oraşe din nordul ţării care nu au făcut suficiente eforturi pentru a combate poluarea, relatează agenţia de ştiri Xinhua, preluată luni de Reuters, potrivit agerpres.

Mari părţi din nordul Chinei au fost acoperite de un smog sufocant în această iarnă, în pofida repetatelor eforturi ale guvernului de a combate această problemă.

Vezi și: Ambasadorul Rusiei, CONCLUZIE după întâlnirea cu Meleșcanu: Ce a UITAT să spună ministrul român

Alertele de poluare sunt ceva obişnuit în nordul Chinei, în special în timpul iernilor reci când consumul de energie, din care mare parte este asigurată prin arderea de cărbuni, creşte spectaculos.

În urma inspecţiei ministerului în 18 oraşe din provinciile Beijing, Tianjin şi Hebei s-au descoperit mai multe probleme în reacţia autorităţilor ca urmare a apariţiei smogului, printre care şi planificarea inadecvată şi o slabă implementare a politicilor, a relatat Xinhua duminică seară.

Oraşul Cangzhou din provincia Hebei a fost criticat pentru că nu a reuşit să întocmească o listă detaliată cu fabricile care trebuie închise în zilele cu poluare puternică, ceea ce a făcut să fie dificilă realizarea unei reduceri a emisiilor, mai menţionează agenţia chineză de ştiri.

Oraşul Jiaozuo a fost la rândul său criticat pentru că nu a efectuat controale în trafic pentru a verifica respectarea interdicţiei de circulaţie atunci când în localitate s-a instituit cod roşu de poluare, în timp ce oraşul Baoding a fost menţionat pentru că a rămas în urmă în ceea ce priveşte modernizarea termocentralelor pe bază de cărbuni pentru a reduce emisiile poluante.

China se află în al treilea an, al unui aşa-numit război împotriva poluării, care îşi propune să limiteze efectele acesteia asupra calităţii aerului, solului şi apei, după decenii de creştere economică fără restricţii de mediu. Măsurile luate până acum au însă un efect redus, notează Reuters

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.