Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai relevante kitsch-uri din istoria română, supuse la vot

adevarul.ro
muzeul kitsch-ului

Reprezentanții ineditului Muzeu al Kitsch-ului din Capitală (Romanian Kitsch Museum) invită vizitatorii paginii oficiale a instituției să voteze "cele mai relevante kitsch-uri din istoria română", până la finalul lunii iulie, printre personalitățile și operele propuse numărându-se Elena Ceaușescu, Dracula, Casa Poporului sau peștele de sticlă de pe televizor.

Voturile pot fi exprimate pe https://kitschmuseum.ro, iar cei interesați au la dispoziție cinci categorii: "Kitsch istoric și legendar", "Arhitectură și monumente", "Artă decorativă și design interior", "Cultură și fashion" și "Media și digital".

Citeşte şi: VIDEO - Instructorii auto, PROTEST de amploare în fața Guvernului. Examenele auto, în pericol

La categoria "Kitsch istoric și legendar" nominalizările sunt: Elena Ceaușescu, Dracula, Arsenie Boca, Dacii și Moș Gerilă, iar la categoria "Arhitectură și monumente" — Turnul Eiffel de la Slobozia, Bustul de la Scornicești, Inima lui Isus din Lupeni (Harghita), Casa Poporului și Țeapa lui Ghilduș.

La categoria "Artă decorativă și design interior", nominalizările sunt: bibeloul pește de pe televizor, carpeta cu "Răpirea din Serai", prosoapele șoferilor de tir, animalele împăiate și piticii de grădină, iar la categoria "Cultură și fashion" — papucii cu puf, tatuajele kitschoase, treningul cu pantofi, ghiulurile, plasa de rafie și dansul pinguinului. La categoria "Media și digital", nominalizările sunt: selfie-urile în baie, OTV, titlurile de tabloid, sms-urile de sărbători, "prezența online a cocalarilor și pitzipoancelor".

Categoriile și nominalizările au fost făcute de o comisie formată din Sergiu Vasile (Utopia Balcanica și Timesnewroman), Mihai Popescu (Vice), Corina Băcanu, Cristian Șimonca (Blogu' lui Otravă), Ioana Mănoiu (Managing Partner GMP Public Relations) și Cristian Lică ("Kitsch manager" la Romanian Kitsch Museum).

Citeşte şi: Tragedie la Zărneşti! Cine era paraşutistul decedat: Procurorii anunţă ANCHETĂ de proporţii

Voturile vor putea fi exprimate până pe 31 iulie, pe 1 august având loc ceremonia de premiere a "celor mai relevante kitsch-uri autohtone". Participanții vor putea vota o singură dată la fiecare categorie și își vor putea prezenta și argumentele într-un scurt text, pe site.

Muzeul Kitsch-ului, ce include aproximativ 200 de exponate, poate fi vizitat din luna mai pe Strada Covaci nr. 6 din Centrul Vechi al Capitalei. Exponatele provin din colecția personală a proprietarului Cristian Lică. Prețul unui bilet la muzeu este de 30 de lei (de luni până sâmbătă) și 20 de lei duminica.

Citeşte şi: VAL de pensionări în MApN. Reacţia ministrului Ţuţuianu după MASIVELE treceri în rezervă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.