Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele trei femei rănite în incendiul din Chişinău, internate la Spitalul de Arşi din Capitală

masina flacari foc incendiu

Cele trei femei cu arsuri grave în urma unui incendiu care a avut loc sâmbătă la Chişinău au fost aduse duminică la Bucureşti cu o aeronavă militară, fiind internate la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, cele trei femei au transferate de o echipă medicală SMURD, ele fiind în stare gravă, cu arsuri de peste 30% din suprafaţa corpului şi leziuni ale căilor respiratorii, ventilate mecanic. "O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează, astăzi, 10 ianuarie, un zbor umanitar de urgenţă pe ruta Otopeni - Chişinău - Otopeni, pentru transferul în România a trei pacienţi care au suferit arsuri grave, în urma unui incendiu care a avut loc sâmbătă, 9 ianuarie, în capitala Republicii Moldova", se arată într-un comunicat al MApN remis AGERPRES.

Echipamentele medicale specifice şi asistenta pacienţilor pe timpul zborului au fost asigurate de o echipă medicală a SMURD, sprijinită de medici şi paramedici militari. Misiunea a fost executată la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne. O explozie produsă sâmbătă după-amiază într-o cafenea din centrul Chişinăului a făcut 17 răniţi, scrie jurnal.md, care adaugă că administratorii localului au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore, spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.