Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celulă de CRIZĂ la Paris. Francois Hollande a prezidat reuniunea de urgenţă

Le Monde
François Hollande

Preşedintele francez Francois Hollande a organizat vineri o reuniune de criză, după atentatul din Paris de noaptea trecută, cu membrii guvernului care răspund de securitate internă şi externă, precum şi cu şefii serviciilor secrete, ai forţelor de ordine şi ai armatei, informează EFE, potrivit agerpres.

O purtătoare de cuvânt a Palatului Elysee a declarat pentru EFE că la acest Consiliu de Apărare, care a început la ora locală 08:00, au participat, în afara prim-ministrului Bernard Cazeneuve, ministrul de externe Jean-Marc Ayrault, de interne Matthias Fekl, al apărării Jean-Yves Le Drian şi al justiţiei Jean-Jacques Urvoas.

O nouă zi cu manifestaţii VIOLENTE în Venezuela - FOTO/VIDEO

Totodată, la reuniune au luat parte şefii Direcţiei Generale de Securitate Externă (DGSE), Direcţiei Generale de Securitate Internă (DGSI), ai poliţiei, jandarmeriei şi şeful Statului Major al armatei.

În declaraţii făcute joi noapte după ce au început să se cunoască detaliile atacului comis pe Champs-Elysées, în care un individ a împuşcat mortal un poliţist şi a rănit alţi doi înainte de a fi lichidat de forţele de ordine, Hollande a declarat că ancheta se orienta către pista teroristă.

Trei dintre principalii candidaţi în scrutinul prezidenţial din Franţa - conservatorul Francois Fillon, extremista de dreapta Marine Le Pen şi centristul Emmanuel Macron - au anunţat în timpul nopţii că-şi suspendă actele de campanie prevăzute pentru vineri, ultima zi de campanie electorală înaintea primului tur de scrutin care se va desfăşura duminică, 23 aprilie.

Budapesta: Relaţiile româno-ungare dau semne de îmbunătăţire

Marea majoritate a candidaţilor la Palatul Elysee aveau programate declaraţii publice pentru vineri dimineaţă cu privire la atentatul de joi noaptea şi la consecinţele sale.

Le Pen a declarat vineri de dimineaţă, la postul RFI, că se temea că ar putea exista tentative de atacuri teroriste până duminică, ţinând cont de faptul că 'se ştie că Stat Islamic a trimis cel puţin un terorist' pentru a comite alte atentate şi că nu se ştie unde se află acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.