Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centrul Cultural Georges-Pompidou din Paris îşi deschide sediu şi la Shanghai

rfi.ro
centrul georges pompidou

Centrul Cultural Georges-Pompidou din Paris îşi va deschide un nou sediu în oraşul chinez Shanghai în 2019, după încheierea unui acord cu grupul West Bund care construieşte muzeul ce îl va găzdui, a informat luni ziarul Shanghai Daily citat de EFE şi AGERPRES.

Muzeul de Artă West Bund, care se construieşte pe faleza râului Huangpu, se va inaugura în 2019 şi va găzdui sediul chinez al prestigiosului centru de artă francez dedicat creaţiilor moderne şi contemporane.

Citeşte şi: FOTO - Cum arată nepoata lui Charlie Chaplin, una dintre cele mai fermecătoare actriţe din 'Game of Thrones'

În baza acestui acord, care are o valabilitate de cinci ani, se vor organiza peste 20 de expoziţii şi de evenimente culturale, fiind vorba de cel mai important "schimb cultural reciproc" realizat vreodată între China şi Franţa, a asigurat într-un comunicat grupul West Bund, însărcinat cu construcţia muzeului. 

În baza acestui acord se vor organiza la Centrul Georges-Pompidou din Paris o serie de proiecte care vor expune arta chineză în capitala franceză şi vor fi realizate schimburi academice bilaterale şi programe de gestionare internaţionale de muzee. 

Cu o suprafaţă de aproape 25.000 de metri pătraţi, Muzeul de Artă West Bund, proiectat de arhitectul britanic David Chipperfield, a început să se construiască la sfârşitul anului 2016, iar lucrările sunt prevăzute să se încheie la sfârşitul lui 2018.

Citeşte şi: Competiţie INEDITĂ la Muzeul Astra: întrecere între cei mai buni bucătari olari .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.