Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cerberus a decis achiziţionarea unei participaţii de 3% la Deutsche Bank, devenind al patrulea mare acţionar

Deutsche Bank

Fondul american de investiţii Cerberus a cumpărat o participaţie de 3% la Deutsche Bank, devenind al patrulea mare acţionar la cea mai mare bancă din Germania, transmite Reuters. Cerberus a constituit totodată, în luna iulie, o participaţie de 5% la Commerzbank, a doua mare bancă germană listată la bursă.

Cele două participaţii preluate de Cerberus la Deutsche Bank şi Commerzbank, în valoare cumulată de 1,7 miliarde de euro, amplifică speculaţiile legate de o posibilă fuziune a celor două instituţii financiare.

Oficiali de rang înalt ai ambelor bănci au spus însă că înainte să fie luată în considerare o fuziune trebuie finalizate măsurile de restructurare aflate în curs, care vor mai dura.

Ambele bănci îşi reorganizează activităţile pentru a reduce numărul de angajaţi, a moderniza departamentele de IT şi pentru a se concentra pe pieţele interne şi operaţiunile de retail, obiectivul fiind îmbunătăţirea profiturilor. Commerzbank a primit ajutor din partea guvernului în timpul crizei financiare, în timp ce Deutsche Bank se reface după problemele grave avute în 2016. ”Avem un punct de vedere constructiv faţă de fundamentele pieţei europene şi credem că Germania este extrem de atractivă, în special pentru investiţii”, a declarat un purtător de cuvânt al Cerberus,

Cerberus a devenit al patrulea mare acţionar al Deutsche Bank, după grupul chinez HNA, QATAR şi managerul de fonduri Blackrock. De asemenea, Cerberus este al doilea mare acţionar al Commerzbank, după guvernul german, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.