Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetătorii chinezi au dezvoltat un posibil inhibitor al virusului Zika

www.newscientist.com
zika

O echipă de cercetători chinezi a dezvoltat un posibil inhibitor al virusului Zika bazat pe molecule, care a fost deja testat pe șoareci de laborator și care ar putea ajuta la combaterea virusului prezent la oameni, relatează joi EFE.

Potrivit ziarului local Shanghai Daily, echipa este formată din experți de la Universitatea Fudan din Shanghái și Institutul de Microbiologie și Epidemiologie din Beijing iar rezultatele au fost publicate la 25 martie pe site-ul Nature Communications, conform Agerpres.

Citește și: Se schimbă tratamentele cu antibiotice. Studiul care contrazice un principiu de bază al medicilor

Echipa a dezvoltat o peptidă sintetică derivată din proteina prelevată din învelișul Zika, numită Z2, care poate inhiba in vitro infecția cu virusul Zika și alte tipuri de flavovirus.

Cercetătorii au descoperit că Z2 poate interacționa cu proteina de la suprafața Zika și perturba integritatea membranei virale.

Tratamentul s-a dovedit eficient pe șoarecii de laborator, iar cercetătorii speră să poată fi dezvoltat și un tratament antiviral pentru oameni.

Zika este un virus transmis de țânțarii Aedes aegypti care, printre alte patologii, poate provoca febră, erupții cutanate, dar și microcefalie la fetuși atunci când afectează femeile însărcinate.

În prezent, nu există un tratament terapeutic sau vaccin specific, astfel încât eforturile sunt focalizate la nivel mondial spre dezvoltarea de medicamente antivirale și găsirea unui vaccin eficient și sigur pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.