Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cerem explicații de la conducerea ASF pentru nebunia grilei RCA

Toată lumea s-a săturat de prostiile și dovezile de incompetenț ale conducerii ASF... de tergiversări și jumătăți de măsură. De luni bune, de când au apărut problemele cu RCA-ul, niște indivizi plătiți regește au demonstrat că nu pot conduce optim piața asigurărilor din România.

PSD nu poate fi de acord cu aceste condiții prevăzute în grilele de taxare a poliței RCA și aștepta explicații, fiindcă în afară de niște răspunsuri tardive, alte soluții nu mai putem spera de la aceștia.

Nu mă hazardez prea mult dacă socot că această Grilă de vârstă este o mare prostie!... Mă gândesc, in primul rand, la faptul că există șoferi, care la 35 de ani, poate nu au condus nicio zi din viață lor, deci nu au pic de experiență! Si cu toate astea, ASF pune egal intre varsta si experiență. 

De asemenea, nu mi se pare firesc să stabilești o poliță de asigurare pentru mașină fără să ții cont de șofer, sau de mai mulți conducători care folosesc aceeași mașină.

E o întreagă nebunie care ar trebui să înceteze, pentru că siguranța are într-adevăr prioritate.

De aceea, Partidul Social Democrat convoaca luni, la audieri, în Parlament, conducerea Autoritătii de Supraveghere Financiară.

Am așteptat, cu vădit interes, Raportul ASF cu privire la determinarea tarifelor de primă maxime pentru poliță RCA, pentru pagube produse terților prin accidente de vehicule.  Și când acolo? Ce să vezi? Autoritatea de Supraveghere Financiară a stabilit o serie de tarife maximale pentru polițele RCA, aruncând toată povară asupra persoanele fizice cu mașini mici. Raporul a fost deja contestat de Uniunea Natională a Societătilor de Asigurare din România și e contestat și de PSD.

Nu e normal că firmele de asigurări din străinătate să preia controlul asupra celor din România. De aici și discriminarea transportatorilor români, accentuarea riscului ca aceștia să fie scoși de pe piată, dar și numeroase alte inechități între diverse categorii de șoferi și posesori de autoturisme.

Acest sistem le permite Asigurătorilor să facă tot ce doresc ei în raport cu simplii cetățeni, conducatori auto.

Iar noi, PSD, nu suntem de acord cu acest lucru. Situația trebuie remediată!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.