Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA, lovitură GREA pentru Neculai Onţanu. Procurorii cer pedeapsa MAXIMĂ

jurnalul.ro
neculai ontanu

UPDATE 13.50:

"Având în vedere că, în calitate de primar al Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu a acceptat promisiunea unor foloase necuvenite de la martorul denunţător Borcea Cristian pentru reconstituirea unui drept de proprietate asupra mai multor terenuri şi a primit un teren cu o valoare de peste 1,4 milioane euro, vă rog să dispuneţi condamnarea inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită la o pedeapsă cu executare orientată către maxim", a spus procurorul în sala de judecată, potrivit AGERPRES.

De asemenea, procurorul a cerut pedepse maxime şi pentru avocata Loredana Radu, acuzată de complicitate la luare de mită şi spălarea a banilor, dar şi pentru fostul secretar al Consiliului local al Sectorului 2, Toma Şutru, acuzat de luare de mită şi spălare de bani.


*


Procurorii DNA au cerut astăzi judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti să îl condamne pe fostul primar Neculai Onţanu la 10 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat că a primit mită un teren pe malul Lacului Colentina.

Dosarul se află în primă instanţă, iar şedinţa este în continuare în curs de desfăşurare.

În acelaşi dosar, Onţanu a stat în arest preventiv mai bine de 4 luni, fiind eliberat din închisoare în vara anului trecut.

Neculai Onţanu a fost trimis în judecată în iunie 2016 de DNA sub acuzaţia că, în perioada 2006 - 2007, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la un beneficiar al unor drepturi litigioase, pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza Sectorului 2.

Fostul primar al sectorului 2 al Capitalei este acuzat că a pretins şi primit, în mod indirect, o suprafaţă de 1.500 mp cu o valoare de piaţă estimată la peste 1 milion de euro şi care a fost transferată de Cristian Borcea, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive, către doi interpuşi: Loredana Radu şi Aurel Radu.

Terenul primit de avocata Loredana Radu ca mită pentru Neculai Onţanu ar fi fost revândut apoi fostului vicepremier Gabriel Oprea. După vânzarea terenului către Gabriel Oprea, Loredana Radu ar fi obţinut de la Primăria Sectorului 2 o autorizaţie de construcţie pentru un imobil cu 10 etaje, care ulterior a şi fost ridicat.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ: Dosar penal IN REM pentru purtare abuzivă în cazul bătăii lui Boureanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.