Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cerere de la Bruxelles pentru România: Trebuie URGENTATE

europa

Comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu i-a cerut vineri ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să urgenteze măsurile pentru definitivarea documentaţiilor în baza cărora vor fi construite cele trei spitale regionale din România.

Oficialul european a declarat, cu prilejul unei vizite la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, că, în cazul în care construcţia spitalelor regionale nu va începe până în 2018, există riscul ca fondurile alocate acestor investiţii să fie pierdute.

Citește și: DEMISIE la Antena 1: BOMBA lui Dan Capatos a plecat

"A trecut un an de la decizia de a face cele trei spitale regionale agreată de Comisia Europeană şi nu avem amplasamentele. Domnul ministrul a explicat că mai urmează câţiva paşi care necesită timp ... studii de fezabilitate. Noi sperăm ca această construcţie efectivă să înceapă până la finalul anului 2018, pentru că altfel fizic nu vedem posibilitatea ca aceste spitale să poată fi terminate până în 2020. Ne interesează foarte mult ca aceste trei spitale regionale să fie construite pentru că estimarea noastră este că prin cele trei spitale aproape un milion de oameni din întreaga Românie vor beneficia de servicii de mai bună calitate (...). Orice amânare înseamnă de fapt întârzierea începerea investiţiei şi riscul de a pierde banii europeni care sunt alocaţi până în 2020", a afirmat Creţu.

Potrivit comisarului european, fondurile alocate pentru construirea spitalelor regionale la Iaşi, Craiova şi Cluj se ridică la 150 de milioane de euro, informează agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL într-un liceu din București: Ce poze a putut să posteze o profesoară / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.