Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cerere OFICIALĂ pentru ca președintele Klaus Iohannis să nu-i numească în funcție pe noii miniștri

Klaus Iohannis Donald Trump

Uniunea Salvaţi România a transmis, luni, o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis în care îşi exprimă încrederea că acesta va numi în funcţiile de miniştri doar persoane care respectă criteriile de integritate şi profesionalism necesare îndeplinirii cu demnitate şi eficienţă a mandatelor ce le vor fi încredinţate.

”Stimate Domnule Preşedinte al României, România a traversat anul acesta mai multe crize politice care au avut la origine încercarea partidului de guvernământ de a-şi apăra politicienii suspectaţi pentru corupţie. Numirea unor miniştri a căror integritate este pusă sub semnul întrebării de justiţie şi de opinia publică, în locul unor miniştri care au plecat din Guvern din cauza aceloraşi probleme, ar reprezenta focarul crizei următoare”, se arată în scrisoarea USR citată de news.ro.

Citește și: Ipoteză interesantă! Cine ar putea fi viitorul președinte al României, pe modelul Macron în Franța

USR susţine că România are nevoie de demnitari integri şi competenţi care să lucreze în folosul cetăţenilor şi pentru dezvoltarea ţării, în condiţii de stabilitate politică.

”Numirea în Guvern a unor politicieni cu probleme de integritate transmite un semnal negativ către societate care va înţelege că meritele profesionale şi cinstea sunt facultative pentru obţinerea unor înalte poziţii în stat. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care românii oneşti şi competenţi aleg să părăsească ţara, descurajaţi de ascensiunea unor persoane pe alte criterii decât meritul. Mulţi îţi vor pierde încrederea în instituţiile statului şi în viitorul României ca stat modern şi european în care primează valoarea şi nu apartenenţa la un clan familial sau politic”, continuă semnatarii.

Citește și: Anunț important din partea Cabinetului Tudose! Pe ce a fost bătaie luni – mii de persoane au profitat de un program foarte căutat

”Credem că este responsabilitatea noastră, a forţelor reformatoare din societate, să spunem nu acestor practici care amintesc de premodernitate şi nu au nicio legătură cu acea Românie spre care aspirăm. În acest context, domnule Preşedinte, ne exprimăm încrederea că veţi numi în funcţie doar persoane care respectă criteriile de integritate şi profesionalism necesare îndeplinirii cu demnitate şi eficienţă a mandatelor ce le vor fi încredinţate”, arată USR în finalul scrisorii.

Propunerile de numire a noilor miniştri votaţi săptămâna trecută de conducerea PSD - Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe, ministru al Transporturilor şi Marius Nica, ministru delegat pentru Fodurile Europene - au ajuns, luni, la Palatul Cotroceni.

Citește și: Mare atenție! La cât a ajuns datoria externă a României .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.