Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cererea DNA în cazul lui Corlăţean din nou la Senat

Titus Corlatean

Conducerea Senatului încearcă să se reunească, din nou, luni, pentru a treia oară, în şedinţă, după ce în ultimele două săptămâni nu au avut cvorum, scopul fiind transmiterea cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prin care se solicită încuviinţarea începerii urmăririi penale în cazul lui Titus Corlăţean, în dosarul Diaspora, de la alegerile prezidenţiale din 2014, transmite România Tv.

Şedinţa Biroului Permanent al Senatului urmează să înceapă la ora 11.00, cvorumul de lucru fiind de şase senatori, din cei 13 membri ai conducerii forului legislativ.

Potrivit preşedintelui comisiei juridice, Cătălin Boboc (PNL), dacă Biroul Permanent va lucra, cererea DNA în cazul senatorului Titus Corlăţean va ajunge imediat la comisia juridică, care va stabili o săptămână ca interval de studiere a dosarului de către Corlăţean.

Cătălin Boboc a precizat pentru News.ro că un raport aş comisiei juridice se va contura în săptămâna care urmează alegerilor locale. ”Cel târziu marţi, raportul comisiei juridice poate fi gata şi să meargă la votul în plen, în aceeaşi zi sau în următoarea zi”, a spus Boboc.

Timp de două săptămâni, senatorii din Biroul Permanent au încercat să se reunească în şedinţă, însă de fiecare dată s-a constatat absenţa cvorumului de lucru. Dacă în prima săptămână au lipsit reprezentanţi de la toate formaţiunile politice, săptămâna trecută, reprezentanţii PNL s-a mobilizat şi au venit toţi la şedinţă.

Cu toate acestea, având doar 4 membri în conducerea Senatului, nu au reuşit să asigure covrumul, în condiţiile în care de la şedinţă au lipsit reprezentanţii PSD din Biroul Permanent.

De altfel, liberalii i-au acuzat pe social-democraţi că se aflau în cvorum, dacă vicepreşedintele Senatului din partea PSD, Constantin Mitu, nu ar fi părăsit şedinţa, astfel că nu s-a reuşit stabilirea cvorumului de lucru.

Potrivit procedurii prevăzute în Regulamentul Senatului, Biroul Permanent urmează să trimită solicitarea DNA la Comisia juridică, care are termen maxim 14 zile pentru elaborarea raportului legat de solicitarea făcută de către procurori. În această perioadă, Titus Corlăţean poate să-şi studieze dosarul la comisie.

După finalizarea raportului de către Comisia juridică, plenul se va pronunţa asupra cererii DNA, prin vot secret, cu bile.

Referatul DNA prin care se solicită încuviinţarea urmăririi penale a senatorului Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, a sosit, în urmă cu două săptămâni, la Senat, anunţul fiind făcut de către purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului, Andrei Alexandru.

”Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Senatului să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale faţă de Corlăţean Titus, fost ministru al afacerilor externe, actual membru al Senatului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, în modalitatea normativă prevăzută de art. 297 din Codul penal, cu aplicarea art.132 din Legea nr. 78/2000 şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale, în modalitatea normativă prevăzută de art. 385 alin. 1 din Codul penal”, a anunţat anterior Biroul de presă al Parchetului instanţei supreme.

Anunț de ULTIMĂ ORĂ despre metrou

Titus Corlăţean a fost audiat în octombrie 2015 la DNA, el spunând atunci că s-a prezentat în calitate de martor, în dosarul privind votul din diaspora la algerile prezidenţiale.

La ambele tururi ale alegerilor prezidenţiale, din 2 şi 16 noiembrie 2014, în mai multe capitale europene cozile au fost uriaşe la secţiile de vot, iar mii de oameni nu au mai putut vota.

Titus Corlăţean a demisionat de la conducerea Ministerului Afacerilor Externe între cele două tururi de scrutin de la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, din cauza problemelor la votul din diaspora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.