Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetățile dacice provoacă scandal între PNL și PSD

În Masivul Sureanu (Muntii Orastiei) se afla grupate cinci cetati dacice ce fac parte din patrimoniul UNESCO - Sarmizegetusa Regia, Luncani-Piatra Rosie, Costesti-Blidaru, Costesti-Cetatuie si Banita. Dintre acestea, doar cetatea Sarmizegetusa Regia, fosta capitala a Daciei, se afla în administrarea CJ Hunedoara din anul 2013.

Un proiect de lege, inițiat de parlamentari PSD și ai Minorităților, prevede înfiintarea unei noi agentii centrale cu rol de administrare a cetatilor dacice, presedintele acesteia având rang de secretar de stat. Cu toate acestea, chiar parlamentarii PSD  Laurentiu Nistor si Natalia Intotero au anuntat ca se vor opune proiectului.

La rândul lor, liberalii, prin vocea deputatului Bogdan Țîmpău, au anunțat că se vor opune acestui proiect de lege.

Potrivit acestuia, PSD deși a promis că va retrage acest proiect de lege promovează un dublu limbaj, la nivel local, prin liderii hunedoreni care se pronunță împotriva proiectului, și la nivel parlamentar, unde proiectul de lege își urmează traseul legislativ.

”Conducerea județeană a PSD a promis și anul trecut că acest proiect de lege va fi retras de inițiatorii săi social-democrați. Așa cum au încercat să-și treacă și alte legi profitând de neatenția publică, au trăit cu speranța că și cetățile dacice vor dispărea din patrimoniul județului fără ca nimeni să prindă de veste”, a  precizat Țimpău prin intermediul unui comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.