Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cheltuieli ILEGALE: partidele au spart conturile în campania electorală

pixabay.com
diverse, bani, monede, euro

Prima campanie electorală finanţată din bugetul de stat, cea pentru alegerile locale din iunie 2016, a pus mari probleme unor partide. Majoritatea partidelor au probleme foarte mari cu modul în care au cheltuit banii, iar Autoritatea Electorală Permanentă nu va rambursa aceste sume.

Citește și: Un fost ofițer SRI dinamitează sistemul! Cine ar fi 'PĂPUȘARUL' lui Florian Coldea

Citește și: Victor Ciutacu face dezvăluiri INCENDIARE despre Florian Coldea: mi-a cerut 2 lucruri

Citește și: INTERVIU- Victor Ciutacu, dezvăluiri TULBURĂTOARE despre Coldea și Kovesi

Citește și: Victor Ponta ZGUDUIE România: Anunță că va spune TOT CE ȘTIE! Alina Bica vrea și ea

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu îi dă ULTIMATUM lui Klaus Iohannis: Totul e LEGAT de Florian Coldea

Candidaţii UNPR au cheltuit 1.047.190 de lei şi au cerut decontarea. Surpriza neplăcută a venit când Autoritatea Electorală Permanentă a decis că întreaga finanţare a fost ilegală. UNPR a depus o contestaţie şi nu a vrut să comenteze situaţia, informează Digi 24.

În campania pentru alegerile locale, cea mai mare sumă a fost cheltuită de PNL, peste 18 milioane de lei. Din aceşti bani, AEP nu a decontat 465.460 de lei, care ar fi fost cheltuiţi ilegal. Liberalii nu au comentat informaţiile.

PSD a cerut rambursarea a peste 14,6 milioane de lei. AEP a găsit nereguli în documente şi nu a fost de acord cu returnarea a 161.096 de lei.

Mircea Drăghici, trezorierul PSD: „Pe total ţară avem 98,5% din cheltuieli rambursate. Deja, la acest moment, mandatarii judeţeni dirijează înapoi în conturile candidaţilor sumele rambursate.”

PMP a depus documente pentru cheltuieli de 3,72 milioane de lei, iar Autoritatea Electorală Permanentă a găsit nereguli de 143.496 de lei în facturi.

Şi în documentele ALDE au fost nereguli în valoare de 326.696 de lei. Suma cheltuită în campanie a fost de peste 5,5 milioane de lei.

La UDMR, Autoritatea Electorală Permanentă a considerat că peste 361.930 de lei nu au fost cheltuiţi conform regulilor, din cele peste 1,8 milioane de lei pentru care formaţiunea a cerut decontare.

Partidul condus de Nicuşor Dan s-a adresat instanţei, după ce Autoritatea Electorală Permanentă nu a decontat peste 20% din suma cheltuită în campania electorală pentru alegerile locale. USB (Uniunea Salvaţi Bucureştiul) a depus documente pentru rambursarea a aproape 687.000 de lei. AEP a decis că 135.821 de lei provin dintr-o donaţie ilegală.

Nicuşor Dan, preşedintele USR: „90.000 de lei i-am strâns din donaţii online. Aceste donaţii online au fost strânse prin intermediul unei platforme făcută de o asociaţie, care şi-a luat un comision. AEP a considerat că donaţia este ilegală întrucât vine de la această asociaţie, deşi asociaţia era doar un intermediar care facilita acest parcurs, motiv pentru care am contestat în instanţă.”

Partidul a folosit acelaşi sistem al finanţări din donaţii online şi în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Nicuşor Dan, preşedintele USR: „Aici vorbim de mult mai mulţi bani, undeva la 800.000, un milion de lei.”

Toate documentele privind cheltuielile din campania electorală pentru alegerile locale au fost verificate de Autoritatea Electorală Permanentă şi de Curtea de Conturi. Tot procesul a durat mai bine de şase luni. În total, partidele şi formaţiunile politice au cheltuit aproximativ 48 de milioane de lei pentru a-i convinge pe oameni să le acorde votul. Alte două milioane de lei au fost cheltuite de candidaţii independenţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.