Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China: 'Dubla suspendare' reprezintă cea mai bună opţiune pentru a reglementa problema nord-coreeană

Salon
china, sua, n korea

China a reafirmat joi că propunerea privind 'dubla suspendare' încă reprezintă cea mai bună opţiune pentru a reglementa problema nord-coreeană, transmite Reuters, conform agerpres.ro

Progresele rapide ale Phenianului în dezvoltarea armelor nucleare au alimentat tensiunile regionale, iar sancţiunile internaţionale par să fi eşuat în încercarea de a schimba atitudinea autorităţilor nord-coreene. 

China şi Rusia au propus ca SUA şi Coreea de Sud să oprească exerciţiile militare comune, în schimbul renunţării de către Phenian la programele sale de înarmare. Beijingul numeşte în mod oficial această propunere drept 'dubla suspendare'. 

''Noi credem că propunerea privind 'dubla suspendare' este cel mai fezabil, cel mai corect şi cel mai sensibil plan în situaţia actuală'', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang. 

''Sperăm că toate părţile pot trata proactiv propunerea Chinei şi în acelaşi timp salutăm eventualele propuneri ale părţilor interesate pentru a putea promova o soluţionare paşnică a problemei nucleare din Peninsula Coreea'', a adăugat Geng. 

Seulul şi Washingtonul susţin că exerciţiile lor militare comune au o natură strict defensivă. Pe teritoriul sud-coreean se află în prezent 28.000 de militari americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.