Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China introduce noi restricții pentru ziariști

jurnalist
Astfel, agenţia de reglementare a media le-a interzis reporterilor chinezi să transmită informaţii media străine sau să le publice pe bloguri şi altfel de social-media.În încercarea de a eluda cenzura, ziariştii chinezi obişnuiau să-şi pună materialele la dispoziţia presei străine, pentru publicare.

În anunţul făcut joi, Administraţia de stat pentru presa scrisă, radio, film şi televiziune i-a criticat pe ziariştii de investigaţie, spunând despre cei care lucrează pentru media de stat că 'au abuzat de poziţii'. Marţi, menţionează DPA, agenţia de reglementare a făcut cunoscut că regulile cu privire la dezvăluirea de către jurnalişti a secretelor de stat şi comerciale vor fi înăsprite, iar lucrătorii din presă nu vor avea voie să stocheze, copieze sau înregistreze secrete comerciale ori de stat şi informaţii care nu au fost făcute publice.


Noile norme obligă de asemenea instituţiile de presă să întărească monitorizarea materialelor sensibile şi să le ceară ziariştilor lor şi altor angajaţi să semneze acorduri de confidenţialitate.


La 18 iunie, aminteşte DPA, agenţia chineză de reglementare i-a atenţionat pe ziarişti să nu investigheze pe subiecte aflate în dispută şi să nu publice materiale critice fără aprobare prealabilă. Sursa: Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.