Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China le cere SUA să OPREASCĂ IMEDIAT acțiunile militare din Coreea de Sud

Donald Trump Xi Jinping

Şeful diplomaţiei chineze, Wang Yi, aflat în vizită la Berlin, a cerut din nou miercuri Statelor Unite să oprească manevrele militare pe care le desfăşoară în Coreea de Sud, în contextul tensionării relaţiilor dintre Washington şi Phenian, relatează AFP.

'Continuarea testelor nucleare încalcă rezoluţiile ONU, însă continuarea manevrelor militare în jurul Peninsulei Coreea nu respectă de asemenea rezoluţiile ONU', a declarat ministrul de externe chinez, cerând oprirea exerciţiilor militare americane şi sud-coreene, scrie agerpres.ro.

Citește și: Reacţia familiei lui Dor Geta Popescu: Promisiune a făcut sora ei, Crina Coco Popescu

Şeful diplomaţiei chineze a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin cu ocazia unei întrevederi cu omologul său german Sigmar Gabriel.

Seulul a anunţat exerciţii comune cu un portavion american aşteptat în curând în regiune. Washingtonul a trimis portavionul USS Carl Vinson şi flota sa în Peninsula Coreea, unde ar urma să ajungă până la sfârşitul acestei săptămâni.

Citește și: Dinamo a băgat spaima-n steliști: ‘Va fi cel mai greu din acest play-off’

'Pericolul izbucnirii unor noi conflicte în orice moment este mare, de aceea facem apel la toate părţile să dea dovadă de sânge rece şi să evite orice acţiune sau declaraţie care ar putea conduce la noi provocări', a declarat şeful diplomaţiei chineze.

Întrebat cu privire la riscul unui conflict armat, ministrul chinez a afirmat că, în opinia sa, 'chiar şi un risc de 1% nu poate fi tolerat' pentru că un război ar avea consecinţe 'de neimaginat'.

Citește și: Asta e cea mai scumpă mască Darth Vader din lume / VIDEO

Beijing susţine de mai multe săptămâni o soluţie care prevede ca Phenianul să-şi suspende activităţile nucleare şi balistice în schimbul opririi manevrelor militare la scară largă desfăşurate de Statele Unite şi Coreea de Sud, exerciţii anuale considerate de Coreea de Nord o provocare.

Statele Unite au respins planul chinez, însă Beijingul, care susţine că aceasta este singura opţiune fezabilă, a cerut Washingtonului să avanseze 'o propunere mai bună'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.