Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China: Programul spaţial pentru Marte, pe calea cea bună, susţine şefa misiunii

NASA
marte

Programul Chinei pentru lansarea unei misiuni spre Marte în 2020 este "pe calea cea bună", a declarat miercuri un responsabil al ambiţiosului proiect spaţial, relatează miercuri AFP. Sonda va transporta 13 tipuri de încărcături utile, printre care şase rovere, potrivit agenţiei de ştiri Xinhua.

Programul "este pe calea cea bună", a subliniat arhitecta şefă a acestei misiuni, Zhang Rongqiao, citată de agenţie. "Încărcătura va fi utilizată pentru a aduna date privind mediul, morfologia, suprafaţa, structura şi atmosfera lui Marte", a adăugat Zhang Rongqiao, care a făcut aceste declaraţii la Forumul internaţional de la Beijing privind explorarea lunară şi spaţială, care a început miercuri.

Racheta Longue Marche 5 va decola de la o bază de lansare situată pe insula meridională Hainan, a precizat Xinhua. O dată ce sonda se va afla pe orbita lui Marte, după o călătorie de şapte luni, un dispozitiv spaţial se va desprinde de aceasta şi va ateriza în emisfera nordică a planetei roşii. Acesta va lansa apoi roverele pe suprafaţa Marte. Cucerirea spaţiului, coordonată de statul major al forţelor armate ale ţării, este percepută de Beijing ca un simbol al puterii renăscute a Chinei. Gigantul asiatic a lansat în iunie în spaţiu primul său telescop cu raze X, menit să studieze găurile negre şi pulsarii, conform Agerpres.

Fapt şi mai important, China a trimis în aprilie o primă navetă spaţială cargo, Tianzhou-1, spre laboratorul spaţial plasat în orbită în septembrie 2016, ambele etape cruciale pentru ambiţiosul său proiect de asamblare a unei staţii locuite în orizontul lui 2022, moment în care Staţia spaţială internaţională (ISS) nu va mai fi funcţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.