Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China reacționează la decizia Rusiei de a amplasa arme nucleare în Belarus

euronews.com
Putin-nuclear

Un război nuclear nu ar trebui să fie declanșat niciodată, părțile ar trebui să se concentreze pe o soluție diplomatică la criza ucraineană, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, în cadrul unui briefing, comentând decizia Rusiei de a desfășura arme nucleare tactice în Belarus.

"La 5 ianuarie anul trecut, liderii statelor cu arme nucleare au emis o declarație comună în care au afirmat că este imposibil să câștige sau să poarte un război nuclear, (declarația) a subliniat că războaiele între statele cu arme nucleare ar trebui evitate și că riscurile strategice ar trebui reduse", a declarat diplomatul, solicitat de agenția rusă RIA Novosti să comenteze poziția Chinei cu privire la decizia Rusiei de a desfășura arme nucleare tactice în Belarus.

Mao Ning a subliniat că, în circumstanțele actuale, toate părțile "ar trebui să se concentreze pe eforturile diplomatice pentru a rezolva pașnic criza ucraineană și să colaboreze pentru a contribui la dezamorsarea situației".

Decizia lui Vladimir Putin

Sâmbătă, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova și Minsk au convenit ca, „fără a încălca obligațiile internaționale, să desfășoare arme nucleare tactice în Belarus”.

Putin a explicat că Rusia nu a predat armele sale nucleare Belarusului, ci a făcut ceea ce SUA au făcut timp de un deceniu. Potrivit acestuia, construcția instalației de depozitare a armelor nucleare tactice din Belarus va fi finalizată la 1 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.