Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China şi India, la un pas de RĂZBOI. Motivul este ABERANT - FOTO

AFP

Forţe militare chineze şi indiene stau faţă în faţă, gata să deschidă focul, într-un conflict provocat de construcţia unui canal de irigaţii, transmite presa locală.

Soldaţii chinezi au intervenit în forţă şi i-au alungat pe muncitorii indieni, care lucrau la un canal de irigaţie într-o zonă rurală din Kashmir. Peste 50 de militari chinezi, înarmaţi până-n dinţi, au sosit ieri seară în regiunea Ladakh şi au întrerupt activitatea pe şantier de-alungul aşa-numitei Linia de Control Real, care este de fapt frontiera dintre India şi China, anunţă postul de televiziune NDTV.

Citeşte şi: Urmăreşte LIVE. Coridorul umanitar din Alep, după armistiţiul decretat de Moscova

Muncitorii indieni au fost forţaţi să oprească munca, iar armata indiană a trimis un contingent numeros pentru a preveni o "eventuală invazie a chinezilor".

Potrivit sursei citate, peste 70 de militari au fost trimişi să fortifice linia de graniţă din regiune, zona fiind acum obiectiv militar.

Tensiunile dintre cele două ţări, pe marginea construirii canalului de irigaţii, au izbucnit în 2014, când India şi China nu au putut ajunge la un acord privind demarcarea clară a liniei de frontieră în această regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.