Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China, solicitare către SUA în contextul testului nord-coreean cu rachetă balistică

www.nasul.tv
Kim Jong Un

În ciuda unui nou test cu rachetă al Coreii de Nord în weekend, Washingtonul trebuie să reia discuţiile cu Phenianul, a susţinut luni China, relatează agenţia DPA.

China şi-a reiterat apelul pentru reluarea discuţiilor "în format de şase" cu Coreea de Nord, în ciuda testului văzut ca o provocare de Statele Unite, scrie agerpres.ro.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

Discuţiile "în format de şase" sunt un forum internaţional privind denuclearizarea Peninsulei Coreea. Ele includ Coreea de Nord şi Coreea de Sud, China, Statele Unite, Japonia şi Rusia. Grupul s-a reunit ultima dată în 2008.

Cuvântul cheie în relaxarea tensiunilor în Peninsula Coreea este "reciprocitatea", a declarat luni, într-un briefing de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying.

Citește și: S-a DEZBRĂCAT pentru a-și arăta tatuajul din ZONA INTIMĂ în timpul unei emisiuni: Cum arată prezentatoarea / VIDEO

"Trebuie să rezolvăm reciproc preocupările", a spus Hua.

El a făcut referire la declaraţiile făcute sâmbătă de ministrul de externe chinez Wang Yi, care, într-o conferinţă de presă comună cu secretarul de stat american Rex Tillerson, a cerut ca SUA să reia discuţiile cu Coreea de Nord.

Citește și: Cum a ajuns o fermă de porci de la Tel Drum la fiul șefului PSD

Wang a declarat că negocierile trebuie să meargă mână în mână cu impunerea sancţiunilor asupra Coreii de Nord, în conformitate cu rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU.

Tillerson, care a încheiat duminică un turneu în trei ţări din Asia de Est, a declarat că lansarea discuţiilor cu Coreea de Nord nu este o opţiune până când această ţară nu renunţă în primul rând la arsenalul ei nuclear.

Citește și: Un rus și i-a gravat pe dinți pe Donald Trump și Vladimir Putin: Câți bani a dat / FOTO

În schimb, Tillerson a prezentat o abordare mai dură, în care toate opţiunile - inclusiv acţiuni militare - sunt "pe masă".

Purtătorul de cuvânt chinez a declarat de asemenea că puterea de monitorizare a unui scut antirachetă vizând Coreea de Nord, pe care SUA şi Coreea de Sud au început să îl desfăşoare, "acoperă o mare parte a teritoriului chinez" şi ameninţă securitatea ţării.

Citește și: Efigia Papei Francisc dispare de pe monedele euro bătute pentru Vatican

Coreea de Nord, despre care se presupune că dezvoltă o rachetă nucleară capabilă să atingă teritoriul Statelor Unite, a efectuat numai anul trecut două teste nucleare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.