Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chinezii sunt încurajaţi să vâneze spioni străini. Recompense uriaşe pentru denunţători

Listverse
china spy

Autorităţile din Beijing, capitala Chinei, şi-au intensificat luni campania împotriva spionajului extern, oferind recompense care variază între 1.500 de dolari şi 73.000 de dolari cetăţenilor care denunţă presupuşi spioni, au relatat media de stat, potrivit Reutersm conform agerpres.

De la preluarea mandatului în 2013, preşedintele Xi Jinping a supervizat o serie de legi şi campanii de întărire a securităţii naţionale a Chinei în faţa ameninţărilor interne şi străine.

SUA, descindere de forță în Peninsula Coreeană. Ce urmărește Donald Trump

Nevoia 'stringentă' de noi măsuri pentru contracararea spionilor străini este un efect secundar regretabil al reformelor şi deschiderii Chinei către lume, a comentat publicaţia oficială Beijing Daily.

"Organismele de spionaj străine şi alte forţe ostile au profitat de asemenea de oportunitate pentru a ne sabota ţara prin infiltrare politică, diviziune şi subversiune, prin furt de secrete şi complot", a adăugat cotidianul.

Biroul Naţional de Securitate al oraşului Beijing îi încurajează pe cetăţeni să se alăture campaniei de contraspionaj, oferind recompense cuprinse între 10.000 de yuani (1.500 de dolari) şi 500.000 de yuani (73.000 de dolari) pentru informaţii despre spioni, se mai arată în Beijing Daily.

ZI de FOC pentru Liviu Dragnea: Față în față cu 'completul negru' de la ÎCCJ

Guvernul a primit noi atribuţii de apărare a ţării printr-o lege privind securitatea naţională în 2014, urmată de măsuri privind contraterorismul, gestionarea relaţiei cu organismele nonguvernamentale străine şi securitatea cibernetică.

Guvernele occidentale s-au exprimat împotriva noilor măsuri, despre care spun că definesc interesele naţionale ale Chinei într-un sens mult prea larg, existând riscul ca ele să fie folosite pentru a intensifica reprimarea disidenţei.

China susţine că legile sunt justificate şi corespunzătoare, dată fiind realitatea îngrijorărilor sale privind securitatea naţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.