Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chiriţoiu (Consiliul Concurenţei): Urmărim constant evoluţia pieţei de carburanţi; am intensificat controalele în benzinării

consiliul concurentei

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat că în această perioadă au fost intensificate controalele la benzinării pentru a verifica preţurile la pompă ca urmare a creşterii accizei la carburanţi.

El a precizat că, după aproximativ o lună, va decide dacă e necesară intervenţia Consiliului Concurenţei. "Urmărim constant evoluţia pieţei de carburanţi. Am intensificat în această perioadă controalele. Strângem preţurile de la toate companiile, cele pe care le-au practicat înainte de creşterea accizei şi cele pe care le practică acum după creşterea accizei. Am făcut un lucru similar când s-a redus TVA să vedem cum au evoluat preţurile, întâi la pâine şi apoi la alimente. Acelaşi lucru îl facem în momentul de faţă la carburanţi. Dacă vom avea semnale că s-a profitat de ocazie pentru a avea creşteri excesive, nejustificate de preţ, atunci o să intervenim. Momentan strângem date", a afirmat, marţi, la Senat, Chiriţoiu, conform Agerpres.

El a explicat că vrea să creeze o platformă unde cetăţenii să identifice benzinăriile cu cele mai mici preţuri din proximitatea lor. "Vrem să creăm şi o platformă prin care să poată consumatorii să identifice benzinăriile cu cele mai mici preţuri din proximitatea lor. În felul ăsta să intensificăm concurenţa între lanţurile de benzinării", a adăugat Chiriţoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.