Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chişinăul cere armatei ruse din Transnistria să renunţe la manevrele militare de pe malul Nistrului

rusi in Transnistria

Autorităţile de la Chişinău solicită trupelor ruse cantonate în Transnistria să renunţe la un exerciţiu militar care prevede forţarea râului Nistru, relatează vineri Radio Chişinău, conform agerpres.

'Grupul Operativ de Trupe Ruse (GOTR), care află în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, a început pregătirile pentru un exerciţiu militar ce prevede forţarea râului Nistru. Exerciţiul militar ar urma să se desfăşoare la sfârşitul acestei luni, cu implicarea a 50 de militari, tehnică de luptă, inclusiv blindate', se arată într-un comunicat emis de Biroul de Reintegrare al Executivului de la Chişinău.

Citeşte şi: Obamacare RĂMÂNE în picioare. Trump a fost TRĂDAT de cel mai cunoscut republican

Potrivit comunicatului, 'acţiunile unilaterale programate de GOTR ar putea distorsiona şi compromite operaţiunea de menţinere a păcii în regiunea transnistreană a Republicii Moldova'.

Informaţia despre acest exerciţiu a fost publicată pe site-ul Ministerului Apărării rus. Atribuţiile declarate ale GOTR nu prevăd traversarea obstacolelor de apă, în special, în Zona de Securitate, pe perimetrul căreia este situată şi albia râului Nistru, se mai arată în comunicatul Biroului de Reintegrare.

La ultima şedinţă a Comisiei Unificate de Control (CUC), reprezentanţii Republicii Moldova au făcut apel către toate delegaţiile ca pe timpul vacanţei de vară să se abţină de la acţiuni unilaterale care ar putea duce la destabilizarea situaţiei în perimetrul zonei de securitate.

Nici Moscova şi nici Tiraspolul nu au comentat declaraţiile guvernului moldovean, relevă Radio Chişinău.

Citeşte şi: Moscova răspunde dur la sancţiunile dictate de Capitoliu. Sute de diplomaţi americani sunt FORŢAŢI să plece din Rusia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.