Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chişinăul îşi trimite o delegaţie la şedinţa Comisiei de la Veneţia

sputnik
andrian candu

O delegaţie a parlamentului de la Chişinău, condusă de şeful legislativului Andrian Candu (foto), participă vineri la şedinţa Comisiei de la Veneţia care urmează să aprobe un aviz pe marginea proiectului privind trecerea la sistemul electoral mixt în Republica Moldova, informează Radio Chişinău, conform agerpres.

Din delegaţie fac parte ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, consilierul prezidenţial Maxim Lebedinschi şi mai mulţi deputaţi.

Citeşte şi: Schimb de focuri şi urmăriri ca-n filme pe străzile din Cancun. Există victime! - FOTO

Joi, delegaţia a purtat o discuţie preliminară cu experţi ai comisiei, în cadrul căreia şi-a prezentat argumentele în favoarea schimbării sistemului electoral.

Experţii Comisiei de la Veneţia vor examina şi proiectul de modificare a Constituţiei semnat de preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, privind atribuirea mai multor prerogative şefului statului.

Ambele iniţiative au provocat discuţii aprinse în Republica Moldova. Proiectul iniţiat de Partidul Democrat şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova este criticat de societatea civilă şi de opoziţie, care a organizat mai multe proteste faţă de schimbarea sistemului electoral.

Reprezentanţii diasporei din Italia au anunţat că vor organiza o acţiune de protest la sediul Comisiei de la Veneţia împotriva proiectului privind trecerea la sistemul mixt de vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.