Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIA are un rival de temut: 'WikiLeaks este un serviciu de informaţii ostil' - VIDEO

ExpressPress
wikileaks

Directorul CIA a catalogat joi site-ul WikiLeaks drept un "serviciu de informaţii ostil", estimând că acesta reprezintă o ameninţare la adresa democraţiilor şi face jocul dictatorilor, conform France Presse, transmite agerpres.

În prima sa intervenţie publică de la numirea sa în februarie la conducerea Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), Mike Pompeo şi-a focalizat atenţia pe site-ul specializat în publicarea documentelor confidenţiale şi alte surse de astfel de date, cum ar fi Edward Snowden, fost contractor al NSA (Agenţia Naţională de Securitate).

Tragedie IMENSĂ în Mexic: Zeci de VICTIME în urma unei EXPLOZII pe autostradă - VIDEO

Toate acestea, în opinia sa, reprezintă una dintre principalele ameninţări pe care trebuie să le înfrunte Statele Unite ale Americii.

"WikiLeaks se comportă ca un serviciu de informaţii ostil şi se exprimă ca un serviciu de informaţii ostil. El şi-a incitat simpatizanţii să se integreze în CIA pentru a obţine informaţii", a afirmat Pompeo, într-un discurs susţinut la Center for Strategic and International Studies, un think-tank din Washington.

Site-ul "se concentrează în mod covârşitor asupra SUA, căutând în acelaşi timp sprijin din partea ţărilor şi organizaţiilor antidemocratice", a spus el.

"Este timpul ca WikiLeaks să fie luat în considerare pentru ceea ce este cu adevărat şi anume un serviciu de informaţii ostil nonstatal, care de multe ori este ajutat de actori de stat ca Rusia", a insistat Mike Pompeo.

Chiar dacă site-ul creat de australianul Julian Assange publică documente secrete din întreaga lume, el şi-a câştigat notorietatea în principal în urma unor dezvăluiri legate de SUA, notează în acest context AFP.

Majoritatea ungurilor susţin guvernul în disputa privind noua lege a învăţământului superior(sondaj)

În 2010, el a postat online 251.000 de corespondenţe clasificate ale ambasadelor americane şi, în plină campanie prezidenţială anul trecut, a publicat documente ale Partidului Democrat, în defavoarea candidatei democrate Hillary Clinton.

Potrivit serviciilor de informaţii americane, acest ultim set de documente a făcut parte dintr-un complot rusesc menit să înlesnească victoria candidatului republican Donald Trump.

Citește și: VIOLENȚE fără precedent la meciul dintre Olympique Lyon şi Beşiktaş Istanbul / VIDEO

CIA a fost ea însăşi recent afectată în mod direct de scurgeri de informaţii prin intermediul WikiLeaks despre tehnicile sale de piratare informatică.

Mike Pompeo a spus că Assange, care se prezintă drept un justiţiar, în realitate îi ajută pe inamicii Statelor Unite. "Assange şi simpatizanţii săi fac astăzi front comun cu dictatorii. Desigur, ei încearcă în zadar să se acopere pe ei şi acţiunile lor, insistând că doresc protejarea libertăţii şi a vieţii private. În realitate, ei nu-şi apără decât celebritatea", a afirmat directorul CIA.

Cu toate acestea, el nu a comentat laudele adresate lui Assange de Donald Trump, înainte de alegerea acestuia în fotoliul de la Casa Albă. Pompeo nu a făcut referire nici la menţionarea sa de către WikiLeaks într-un tweet împotriva Partidului Democrat. Pe atunci, el făcea parte din Comisia pentru informaţii a Camerei Reprezentanţilor, aminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.