Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciamba s-a întâlnit cu secretarul de stat portughez pentru Afaceri Europene

agerpres
George Ciamba

Secretarul de stat pentru Afaceri Bilaterale şi Strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, a avut vineri, o întrevedere cu secretarul de stat pentru Afaceri Europene din Republica Portugheză, Margarida Marques, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis Agerpres.

Potrivit MAE, discuţiile au prilejuit reafirmarea nivelului "excelent" al relaţiilor bilaterale, reflectat îndeosebi în cooperarea foarte bună în domeniile securităţii şi apărării. Secretarul de stat George Ciamba a pledat pentru intensificarea relaţiilor economice şi creşterea volumului investiţiilor portugheze în România.

Au fost menţionate, totodată, evenimentele culturale subsumate aniversării a 100 de ani de relaţii diplomatice România-Portugalia. S-a discutat şi despre posibilitatea extinderii cooperării la nivelul consular, inclusiv reprezentarea în zone de conflict, precizează sursa citată. Întâlnirea a prilejuit, de asemenea, trecerea în revistă a evoluţiilor politice în plan european şi internaţional, evidenţiindu-se similaritatea de poziţii pe mai multe dosare ale agendei europene. Ambele părţi au subliniat necesitatea unei Uniuni Europene solidare şi a unui răspuns comun la provocările cu care continentul se confruntă la ora actuală, mai arată MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.