Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cifrele neașteptate din SONDAJE

Ultimul sondaj dat publicității de Avangarde aduce cu sine cifre cât se poate de surprinzătoare. Pe de o parte, liderii cu probleme penale stau bine în încrederea publică, dar pe de altă parte și instituții precum DNA și ÎCCJ stau la fel de bine în sondaje.

Citește și: SONDAJ - DEZASTRU pe linie pentru PNL și Iohannis. PSD este pe VAL! SURPRIZA Băsescu

Surprinde, în primul rând, ascensiunea fostului președinte Traian Băsescu. Ieșit de la Cotroceni cu o cotă de popularitate situată în jurul a 15%, acum Traian Băsescu aproape că și-a dublat scorul și a ajuns la 29%. Băsescu este la doar șase procente în spatele lui Klaus Iohannis, care are 35%.

În ciuda faptului că a fost destituit de proteste în stradă, are probleme cu DNA și a fost dovedit plagiator, Victor Ponta este politicianul cu cea mai mare rată de aprobare, adică 42%, cu mult peste Klaus Iohannis, cel care l-a învins în alegerile prezidențiale.

De asemenea, în ciuda faptului că este trimis în judecată și acum se vehiculează un nou dosar pe numele său, Călin Popescu Tăriceanu stă foarte bine în sondaje și are 40%.

De remarcat, că foarte bine în sondaje stă și Gabriela Firea, primarul general al Capitalei. Ea are 41%, dar la nivel național, nu doar în București, ceea ce o conturează ca un lider politic de prim rang.

Citește și: SONDAJ - Cifră neașteptată: instituția din justiție care învinge binomul SRI-DNA

Pe de altă parte, instituțiile din justiție stau la fel de bine. ÎCCJ are 58% la încredere, DNA 56%, în timp ce DIICOT are 51%. Este puțin neașteptat acest scor pentru că electoratul creditează cu încredere atât politicienii cu probleme la în justiție, dar și instituțiile care înfăptuiesc actul de justiție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.