Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci persoane, expulzate din Polonia după introducerea noii legi antiteroriste

getty
polonia, parlament

Cinci persoane suspectate de implicare în activităţi teroriste au fost expulzate din Polonia de la adoptarea noii legi privind combaterea terorismului, transmite agenţia de presă PAP. Aceste persoane au fost suspectate de implicare în activităţi teroriste care ar fi putut reprezenta o ameninţare pentru Polonia, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne polonez, Mariusz Kaminski, anunţă Agerpres.

Potrivit acestuia, o prioritate a Agenţiei de Securitate Internă poloneze (ABW) rămâne lupta contra ameninţării teroriste. Recent, au fost realizate acţiuni procedurale contra persoanelor având legături cu activităţi de promovare a conţinutului extremist şi a incitării la ură. El a subliniat că, în îndeplinirea sarcinilor sale, ABW ţine sub observaţie persoanele din Polonia care îşi declară ataşamentul faţă de islamul radical.

''Serviciile speciale, inclusiv cele din Polonia, acordă o atenţie specială posibilităţii de radicalizare a unor astfel de indivizi prin intermediul internetului şi monitorizează aceste canale, deşi aceasta este una din cele mai mari provocări. O posibilă ameninţare este şi eventuala revenire din Siria sau Irak a cetăţenilor europeni sau a străinilor care au statutul de rezident în Europa'', a subliniat Kaminski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.