Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine a ajuns șef în MAE: Rudele 'periculoase' care conduc ministerul! Se vorbește despre DNA

mae ministerul afacerilor externe logo antent

Ies la iveală noi detalii despre ceea ce se întâmplă în Ministerul Afacerilor Externe! Sub conducerea lui Lazăr Comănescu, au început să fie dezvăluite o serie de relații considerate periculoase de către anumite personaje. Se vorbește chiar despre intervenția DNA din cauza unor fapte presupuse ilegale, mai ales că procurorii anti-corupție sunt, acum, în plină ofensivă în ceea ce privește fondurile europene.

Concret, DNA e chemată la MAE din cauza unui call-center înființat, ilegal se pare, într-o clădire ce nu are voie să găzduiască o altă activitate pentru că ar fi fost luată prin bani cu un proiect Schengen. Acest call-center a fost constituit în 2015 după o licitaţie publică și care a fost câștigată de un consorţiu de firme format din Quality Business Solutions (lider de asociere), S&T Romania S.R.L. (asociat), Novensys Dynamics (asociat), Siveco Romania S.A. (asociat), cu susţinerea ICCO Electronics. Prima surpriză apare chiar în această licitație. Proiectul ar fi fost aprobat de Bogdan Stănescu, Sorin Moise, secretar general și Marian Tache, de la Direcția Schengen, care în acest call-center e manager de proiect. La firma Quality Business Solutions e angajată Camelia Opriș, soția lui Marcel Opriș, șeful STS. Nimic ilegal, ar spune unii, imoral ar zice alții, dacă ne luăm după multele contracte ale acestei firme cu structuri importante ale statului român. Proiectul pentru realizarea acestui call-center a costat 5 milioane de euro. Numai că sediul call-centerului e în podul clădirii CIPC (Centrul de Instruire pentru Personal Consular), de pe strada Daniel Constantin nr.17, Sector 1. Această clădire a fost achiziționată și dotată printr-un proiect Schengen. Conform legislației în vigoare, destinația clădirii nu poate fi schimbată timp de 10 ani. Clădirea a fost luată în 2011, iar de aici ar putea interveni DNA pentru a ancheta modul în care funcționează call-centerul în acest imobil. Dacă lucrurile ar fi ilegale, pe lângă răspunderea penală, ar interveni și rambursarea sumei primite, cele 5 milioane de euro.

Conform informațiilor noastre, tot în aceeași clădire i-a fost alocat un birou unei importante doamne care lucrează, se pare, pentru  fundația lui Răzvan Theodorescu, fost în PSD. Trăgând o primă concluzie, într-o clădire ce nu poate adăposti altceva decât o instituție care a fost achiziționată cu fonduri europene, funcționează deja, ilegal zic sursele, alte două structuri.

Dezvăluirile continuă și ajung în partea de rubedenii, pentru că, se pare, în MAE mulți sunt rude între ei: de sânge sau prin afiliere. În cadrul CIPC condusă de Lavinia Toma și subordonată lui Bogdan Stănescu, a fost înființată o direcție nouă, Direcția de Monitorizare (DMSC), condusă de Grațian Florin Pârvu, nimeni altul decât finul lui Bogdan Stănescu, cel care e director departamentul consular al MAE. Cei doi au fost colegi la Istanbul la Consulat și îi leagă și faptul că nu au promovat timp de 7-8 în MAE. Pârvu ar fi avut și un proces pe rol cu un cetățean român care l-a dat în judecată pe vremea când era consul la Atena. Stănescu era la Istanbul în mandatul de consul general al lui Radu Safta, actualul ambasador al României în Africa de Sud, naș al acestuia. Un alt detaliu legat de rudele din MAE e că tatăl lui Pârvu, pensionar, e angajat, pe plan local, ca administrator la consulatul general de la Bonn.

Despre Sorin Moise, secretar general în MAE, am aflat că și-ar fi făcut fosta soție, Laura Mihaela Moise, din personal administrativ, fără concurs, viceconsul la Istanbul 2012, iar acum este consul la Munchen. Actualul soț al fostei doamne Moise, Lucian Stăniecă, a fost implicat în afaceri cu vize la Chișinău, iar tatăl acestuia ar fi fost ofițer DIE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.