Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine a comandat spionarea Laurei Codruța Kovesi: Dezvăluiri incendiare de la vârful politicii

laura codruta kovesi

Scandalul momentului în România a creat controverse, nervi, dar și discuții. Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi a fost spionată de doi oameni din Israel. Ce spune însă liderul PNL, Vasile Blaga?

"Eu cred că firma respectivă mai rău s-a înfundat cu astfel de declarații. Dacă au încercat să o timoreze pe doamna Kovesi, nu și-au găsit omul care să se lase timorat de o astfel de investigație. Problema este cine i-a angajat pe acești oameni. Că nu cred că este o firmă din Israel care s-a apucat să facă investigații despre corupția din România. Am văzut că DIICOT este pe fir. Eu cred că dânșii vor face lumină în acest caz. Până la urmă suntem un stat suveran. Am văzut și poziția corectă a ambasadei Israelului", a spus Blaga.

Citește și: Intervenţie în forţă a DIICOT: Ce s-a întâmplat după 17 percheziții în 4 județe

Referitor la reacția ambasadei Israelului la București, copreședintele PNL este de părere că a fost o reacție corectă, mai ales că în acest caz este implicată o firmă privată. "Este ceea ce a putut să spună în clar ambasada în acest moment, că statul nu e implicată și că nicio instituție a statului israelian nu implicată. Nu poți veni într-un alt stat și să-ți faci de cap, iar dacă tot ai făcut-o, cine ți-a comandat asta? Că nu au venit eu să se distreze pe banii lor în România, cineva i-a plătit. Eu zic să avem răbdare și să vedem mai departe ce ne spune DIICOT. Aici este o firmă privată din Israel. Ambasada a luat poziție ca să nu fie dubii că ar fi implicat statul Israel. Noi suntem prieteni vechi cu Israelul. Din acest punct de vedere a fost binevenită intervenția ambasadei. Eu cred că cei în drept își fac datoria, dar cu pașii pe care îi definesc cei de la DIICOT. Am fost și eu ministru de Interne, lucrurile sunt mai complicate decât par", a explicat Vasile Blaga.

Citeşte şi: Deputații au făcut-o lată: Au redus sancțiunile pentru plagiat

Întrebat despre existența unor alte astfel de firme în România care se ocupă de spionarea înalților funcționari români, acesta susține că nu există, pentru că serviciile de informații își fac datoria. "Avem servicii de informații care își fac datoria, care dacă ar fi fost ceva de spus ar fi spus. Nu cred că mai sunt astfel de situații. Nu cred, pentru că SRI și SIE sunt instituții care își fac datoria. Cine a comandat și cine a plătit, aici trebuie să ajungem", a mai spus Blaga la RealitateaTV.

Vezi şi: Kovesi, prima REACŢIE după ce a fost spionată de foşti agenţi Mossad

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.