Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine ar putea fi martorul protejat din dosarul lui Ghiță care știa de 'înțelegerea' cu Ponta

enational.ro
informatori servicii umbra negocieri

Foarte interesant dosarul DNA în care procurorii cer încuviințarea reținerii și arestării lui Sebastian Ghiță. Sunt aruncate pe piață informații și de o parte și de alta și nimeni nu prea știe de fapt cum ar clar lucrurile.

În dosar se face referire la o înțelegere în care la un moment dat fostul premier Victor Ponta i-ar fi oferit procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Liviu Tudose, șefia DLAF sau a ONPCSB pentru a-l recompensa pentru serviciile făcute prietenului său Sebastian Ghiță.

REACȚIA lui Sebastian Ghiță la aceste acuzații a fost clară - întâlnirea a existat, eu nu am participat la ea și ea s-ar fi referit strict la un eveniment cultural defășurat la București - detaliile AICI.

S-ar putea ca ambele părți să aibă dreptate. Întâlnirea e existat și e foarte posibil că Sebastian Ghiță să fi știut doar de evenimentul cultural. Dar cine putea să știe mai mult despre propunerea de care vorbește DNA dacă nu cumva cei doi protagoniști. Prin excludere dacă o luăm se poate lesne observa ca una din părți a spus deja procurorilor DNA ce a fost acolo. Care e cel care sigur știe ce a fost acolo? Ar fi vorba de fostul premier Victor Ponta care în aceste zile de când a debutat public acest scandal nu a făcut nici un fel de declarație în ciuda faptului că STIRIPESURSE.RO i-a solicitat un punct de vedete cu privire la ceea ce apare de domnia sa în dosar.

În mod normal dat fiind faptul că este pomenit acolo să fie măcar citat în calitate de martor la DNA Ploiești. A fost doar o dată, dar atunci s-a spus public că doar în dosarul cumnatului său, Iulian Herțanu.

Vezi și: Sebastian Ghiță vorbește despre denunțul împotriva lui Victor Ponta: Nu el a făcut asta!

___

Iată ce descriu procurorii că s-ar fi întâmplat și confirmarea unuia din partenerii din cadrul discuției între patru ochi:

“referitor la relaţia dintre Ghiţă Sebastian şi procurorul general Tudose Liviu”, procurorii mai deţin informaţii că “în cursul anilor 2013-2014, în timp ce Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti instrumenta dosarul nr. 465/P/2013, pentru a-l recompensa pentru sprijinul informativ acordat, Ghiţă Sebastian i-a facilitat lui Tudose Liviu o întâlnire cu premierul Victor Ponta, care a avut loc în mun. Bucureşti, prilej cu care procurorului i s-a oferit funcţia de şef al Departamentului pentru Luptă Antifraudă (…) Pentru a justifica desele întâlniri pe care le are cu procurorul general Tudose Liviu, Ghiţă Sebastian i-a propus acestuia să devină naşul de cununie al unui apropiat de-al său Iacobescu Vlad, lucru care s-a şi materializat în cursul lunii august 2013, la eveniment fiind prezent şi Victor Ponta care a stat la masă cu procurorul general”, se susţine în documentele din Parlament.

Acelaşi procuror general al PCA Ploieşti,Liviu Tudose a recunoscut în faţa procurorilor DNA că la începutul lui 2014, împreună cu Sebastian Ghiţă a mers la întâlnirea cu Victor Ponta care i-a oferit o funcţie de conducere, respectiv director DLAF  sau o funcţie de execuţie în cadrul ONPCSB, propunere cu care acesta, în principiu, a fost de acord, dar care nu a mai fost materializată.Tudose a mai spus că Sebastian Ghiţă, în discuţiile pe care le avea, folosea expresia „omul meu” în legătură cu multe persoane pe care lăsa să se înţeleagă că le controlează, în acest sens referindu-se şi la Adrian Rădulescu – fost inspector şef adjunct al IPJ Prahova, Viorel Dosaru– fost inspector şef al IPJ Prahova şi Daniel Daniel – fost şef al DGRFP Prahova.În faţa procurorilor DNA, Liviu Tudose a spus că Viorel Dosaru, şeful IPJ Prahova este un apropiat al lui Ghiţă, fiind posibil ca acesta din urmă să-i fi spus că el l-a susţinut pe Dosaru Viorel în ocuparea funcţiei şi în menţinerea acesteia.

____

REACȚIA lui Sebastian Ghiță la aceste acuzații a fost clară - întâlnirea a existat, eu nu am participat la ea și ea s-ar fi referit strict la un eveniment cultural defășurat la București - detaliile AICI.

"Procurorul ajuns arestat (Liviu Tudose, n.red.) si fara posibilitatea sa se apere nu a reusit sa mentioneze faptul ca dansul a mers la Victor Ponta pentru a-i duce o invitatie la un concert al filarmonicii din Ploiesti unde erau copii multi si unde fiica procurorului concerta, si invitatia si intalnirea, la care eu n-am fost, a fost la 6 luni de zile de cand acel presupus dosar din care se scoteau informatii se trimisese in instanta (...) Uitati invitatia la concerul fetitei procurorulir, 24 iunie, daca veti verifica pe internet acest dosar a ajuns in instant la safarsitu lui 2013, inceputul lui 2014, asadar Victor Ponta nu dorea sa afle nicio informatie dintr-un dosar ajuns in instant si daca astazi interpretam o discutie despre traseul profesional al cuiva ca mita,ma intreb daca nu cumva atunci cand i-a propus Corinei Cretu sa mearga comisar european Victor Ponta nu dorea sa o mituisca pe Corina Crețu cu o functie ca sa afle date de la Comisia Europeana", a declarat Ghita.

Ghita declara in acelasi timp ca nu poate sa sustina "nimic" din moment ce nu a fost la intalnire. "Eu n-am fost la acea intalnire, motiv pentru care nu pot sa sustin nimic, sustin doar ca intalnirea dintre Ponta si procuror nu a avut ca scop functii, propuneri si alte lucruri", a spus Ghita. "Eu stiu despre ce a fost vorba, atat", a adaugat acesta.

Detalii AICI

Deputații se vor pronunța mâine prin vot cu privire la soarta lui Sebastian Ghiță. Deputații juriști au decis azi un Raport favorabil solicitării DNA pentru încuviințare reținerii, dar nu au putut ajunge la o soluție și cu privire la solicitarea de încuviințare a arestării preventive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.