Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine are șanse să câștige Capitala? Dar sectoarele? - ANALIZA lui Piedone

stanford.com
analiza

Cu doar cateva luni înainte de alegerile locale, oferta partidelor pentru Capitală este precară. Cu mici excepții, partidele au evitat oferte clare. Pe de o parte așteată mutarea adversarului pentru a răspunde cu o mișcare adecvată, iar pe de altă parte este o mare așteptare pentru a vedea cine scapă de ofensiva procurorilor anticorupție.

Unul din cei mai experimentați oameni din administrația locală românească este fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care conform ultimelor cercetări sociologice poate avea un cuvânt greu de spus în susținerea vreunuia din cei 7 primari de la București în cazul în care el nu va candida. În opinia sa situația de la București e complexă și comportă abordări diferite pentru fiecare din cele 7 primării din Capitală.

____

Iată ANALIZA sa:

Primăria Capitalei

”Este foarte clar că se va merge pe vot politic neexistân astăzi o locomotivă, adică cineva care să aibă în sondaje mai mult decât partidul. Foarte posibil că oferta de până acum a partidelor să nu fie și ultima.

PNL l-a aruncat pe tânărul Bușoi, dar au avut apoi grijă liderii să spună că încă nu e o candidatură definitivată. PSD a lăsat să se înțeleagă că Gabriela Firea ar fi o variantă, dar vom vedea atunci când se va anunța clar pe cine va susține PSD-ul.

E vizibil faptul că apariția lui Bușoi a dus la apariția variantei Firea. Dar dacă PNL mută cu un alt nume... nu se știe. Lucrurile sunt departe de a fi clarificate.

Evident că va conta mult și modalitate de alegere – un tur sau două tururi. Cum nu se întrevăd locomotive electorale care să tragă puternic o listă de consilieri, e clar că PNL va fi avantajat de un tur II, în timp ce PSD ar putea avea o șansă bună într-un singur tur.

De departe să pot face o analiză clară pe Capitală neștiind candidații reali. Timpul trece și trece în defavoarea cetățeanului care nu știe cu cine va vota. Acest lucru avantajează clar principalele partide.

Există însă și variabila Băsescu. Există și independentul Adrian Thiess care dacă va avea susținerea unuia din cele două blocuri va avea cu siguranță o șansă.

Încurcate sunt căile Domnului politice iar noi muritorii nu așteptăm decât să votăm cu sfinții.

Candidatura lui Băsescu nu ar trebui luată în derâdere. A mai plecat plecat o dată de pe 17% și a ieșit pe primul loc. Ne place sau nu ne place, Traian Băsescu este un om politic experimentat și citeam în copilărie și imi aduc aminte acum de o carte ”Meseria mea e riscul” și dacă mă uit în istoria recentă, Traian Băsescu ori de câte ori a riscat a câștigat (aviz amatorilor).

Vom vedea în curând cum se vor alinia astrele la start. Eu aștept cu nerăbdare să fiu convins de unul din candidați și să îl recomand și prietenilor mei ca soluție bună pentru București.

Sectorul 1

Dacă Andrei Chiliman ar putea că candideze, ceea ce eu nu cred, cu singuranță cu ce a lăsat în urmă (lucrul bine făcut) nu ar avea nici o problemă în a lua un nou mandat. Va conta foarte mult cine se va plia pe proiectele lui (nu și pe oamenii lui) și va continua ce a început.

O mișcare foarte bună a PNL dacă merg pe mâna tinerei Diana Tușa. Cred că și pe misogini îi va face să o voteze. Cred sincer că a venit vremea să avem cel puțin una-două femei primar de sector și de ce nu și la Capitală să avem un primar femeie. Eu am văzut-o în câteva dezbateri televizate și am văzut stăpânește verbul ”a fi administrator” și poate renunța la a fi politician pentru cetățenii sectorului său. Are o experință și în administrație și cred că poate fi o doamnă de fier a Sectorului 1.

PSD la Sectorul 1, care este un sector liberal, va lua doar recreație în acest moment, dar asta nu însemnă că nu va avea un viceprimar destoinic. Fără supărare, dar asta e realitatea la Sectorul 1.

Sectorul 2

Cred că prima șansă o are de departe Neculai Onțanu. Cunoaște bine sectorul, știe administrație și nu are contracandidat.

Poate fi o luptă interesantă între Neculai Onțanu și Cristian Popescu de la PNL. Să vedem cum se vor alinia astrele și cine va convinge: unul ars de soare și de ani sau unul tânar care își dorește mult. O luptă interesantă la Sectorul 2.

Sectorul 3

Tot omul de pe funcție are prima șansă. Nu am urmărit foarte mult ce se întâmplă acolo, dar nu am văzut ca liberalii să vină cu cineva de calibru (trăiască ai noștrii, vin tot ai noștrii).

PSD cu siguranță cu Negoiță va lua sectorul.

Sectorul 4

E un sector deosebit. Mă leagă multe de oamenii de aici și am emoții când vorbesc despre prietenii mei. Îmi e dor să îi văd, să mă plimb în mijlocul lor și le spun că NU i-am uitat.

Nu aș vrea să comentez nimic altceva legat de Sectorul 4, de nici un bloc politic. Citesc comenteriile și toti vorbesc de umbra lui Piedone. E normal să existe când își dai viața și pui suflet pentru acest sector și când cetățenii de aici au avut încredere și te-au votat cu 84%.

Astept să fiu convins de unul din cei care își dorește să fie primar la Sectorul 4 și în momentul în care acel cineva mă va convinge voi merge personal cu el și voi face poza mult așteptată de locuitorii din Sectorul 4.

Cum am învățat de la viață că neprevăzutul poate apărea și mâine atunci vom reevalua din nou și din nou și din nou și din nou alți posibili candidați. Eu sunt mândru să constat că cea mai mare bătălie se dă azi în sectorul 4, ceea ce mă face să cred că eu dacă nu aș fi avut necazul, nevinovat fiind, și eram primarul în scaun nimeni nu ar fi îndrăznit să candideze pentru că toți - și prieteni și dușmani îmi cunosc munca reală. Puterea mea nu a stat niciodată în forța politică, ci în ceea ce am făcut. Întotdeauna eu am tras partidul și nu partidul pe mine.

Sectorul 5

Aici pare cea mai echilibrată și interesantă competiție. Dacă zvonurile se adeveresc și Marian Vanghelie va candida vom avea practic 3 candidați de calibru: Vanghelie, Raetchi (PNL) și Rizea (PSD).

Liberalii au dat dovadă de inteligență și au lansat un tânar interesant pentru un sector cum este sectorul 5, dar Rizea vine pe infrastructura PSD și nu trebuie subestimat, iar Vanghelie este un bun cunoscător al cetățeanului din sector de vreme ce a câștigat încontinuu.

Arbitrul de această dată vor fi cetățenii din Sectorul 5.

Sectorul 6

E un sector de care îmi pare rău. Am activat acolo 8 ani de zile. După dezastrul Mănescu cred că soluția ar fi Ștefan Florescu. Nici PSD și nici PNL și nici ceilalți nu prea au soluții concrete pentru dezastrul din Sectorul 6. Acel Sector merită mai mult și cred că cetățenii de acolo vor lua decizia corectă.

Urmează ca partidele dacă sunt înțelepte să facă o mișcare cu el pentru că are nevoie de o forță politică în spate.”

VEZI și:Revoltă în interiorul PSD: Liviu ne îngroapă de tot dacă o ține langa cu un tur!/ surse

Vezi și: Seful ANAF, dezvaluiri socante: Grupuri de interese 'plantate' in functii publice. Se fac presiuni!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.