Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis! Cine asmute câinii, va fi mâncat de lupi!

Bodea Haiducul
Băsescu, căpitanul de vapor care credea că le văzuse pe toate, a învățat la bătrânețe un adevăr crunt: cine asmute câinii, va fi mâncat de lupi! A zis el că protejează ”statul de drept”, dar, apoi, i-a învățat cu gustul sângelui și puterea le-a luat mințile. Din creaturi, s-au văzut Creatori. Din câini de pază, s-au crezut stăpânii pădurii. Și, uite așa, nici nu au așteptat să iasă leul din mandat, că au început să îi mănânce familia în fața ochilor. Apoi, cu cruzimea unui prădător fără suflet, s-au apucat să îl mănânce de viu. ”Homo homini lupus est!”
În curând, aceasta va fi și lecția lui Iohannis! Pentru că el nu are anvergura și anduranța marinarului trecut prin furtuni. Se crede un despot priceput, dar nu va rezista mai mult de cinci ani să stăpânească haita turbată de putere. E doar un profesoraș încruntat, slab de înger și plin de complexe. Promovat de alții pentru interesele lor, doar pentru că era o unealtă potrivită momentului. Altfel, tot un Milică, dar fără barbă, mai tăcut, însă mai infatuat. Tot plângăcios, dar pe un ton de tartor. La fel de slab și lipsit de viziune. O pradă facilă în somnul lui de urs îndopat.
Așa cum PNL nu a vrut să învețe nimic din soarta PDL! Ba, dimpotrivă, s-a aruncat ca o fată mare disperată în brațele salvatorului de la Sibiu. Fără să i se pară degradant că e pusă să îi spele Kaiserului rufele murdare și să îi curețe gunoaiele pe care le face prin palat. Fără să o deranjeze că idolul și-a mai adus o amantă în baldachinul conjugal și pe ea o trimite la produs cu aghiotanții. Dimpotrivă, noua generație de lideri ai partidului pare a se simți împlinită în postura de slujnicie, uitând cu desăvârșire că liberalismul este exact contrariul. ”Beati pauperes spiritu!”
Aceasta este lecția PDL și, de trei ani încoace, a PNL! Partidele care se ascund sub fusta unui președinte se ofilesc și mor inevitabil datorită miasmelor emanate de acesta în timp ce se erodează pe fotoliul de la Cotroceni. Aceasta este pedeapsa pentru cei ce refuză să înțeleagă că un organism nu se dezvoltă sănătos în ascunzișul mlaștinii, ci în lupta corectă pentru supraviețuire din mijlocul pădurii. Dar, cine nu învață din greșelile altora, își merită pe deplin soarta...

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.