Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine câștigă din scandalul de la Digi 24

dragos patraru cosmin prelipceanu

Conflictul din interiorul Digi 24 prinde extrem de bine acestui post de televiziune. Pornit de la atacurile lui Dragoș Pătraru împotriva colegilor de redacție care au ocolit subiectul înregistrărilor cu Ioan Bendei și continuând cu reacția lui Cosmin Prelipceanu, toate aceste contre demonstrează că redacția este vie și deloc asemenea.

De ce este important ca membrii unei redacții să fie cât mai diferiți și chiar să atace un subiect din unghiuri total opuse?

Marea problemă a jurnalismului de azi este tocmai senzația că este practicat de indivizi trași la indigo. Cu ochi albaștri sau nu, mulți dintre jurnaliști se vând publicului într-o nuanță de gri care nu produce nici calitate prea ridicată și, în final, nici ratinguri spectaculoase.

În unele redacții, problema ratingului a fost rezolvată prin diminuarea exigențelor meseriei și „manelizarea” materialelor și a emisiunilor propuse. Însă Digi 24 trăiește prin legenda postului TV profesionist și imparțial. Deci în vreme ce alte redacții se bat pe manelisme,  în interiorul Digi 24 se duce la acest moment o luptă pe principii. Așadar, avem ca efect pe termen scurt creșterea ratingului.

Însă, mai important, apariția acestui conflict demonstrează libertatea de exprimare care există în interiorul redacției. Dragoș Pătraru a spus-o cu subiect și predicat, nimeni de la Digi 24 nu i-a interzis vreodată un material. Nici nu mai era nevoie să o spună, căci tocmai criticile pe care le aduce colegilor săi în timpul emisiunii „Starea Nației” reprezintă dovada acestei realități.

Iată că postul TV își consolidează această imagine de televiziune unde libertatea de exprimare este sacră. Deși ar trebui să fie de la sine înțeleasă această libertate, dovada că ea există în totalitate înseamnă foarte mult, raportându-ne la situația presei din România.

Nu în ultimul rând, raportarea la un subiect din unghiuri diferite dă senzația publicului de diversitate și, deci, originalitate. Avem prea multe cazuri în care jurnaliștii unui post TV seamănă cu o adevărată armată, vorbind exact cum mărșăluiesc soldații, în sincron.

Acolo unde Dragoș Pătraru vede importanța ca postul să trateze un subiect de interes pentru public, Cosmin Prelipceanu vede importanța ca același post să nu încalce obligațiile fixate de instanță cu privire la un proces pe rol. Sigur că unul dintre ei are dreptate iar celălalt nu. Dar faptul că ambii își apără public partea înseamnă foarte mult pentru credibilitatea unui post TV, despre care nu puțini au spus că este dirijat din vreun laborator.

Așadar, din scandalul momentului la Digi 24, principalul beneficiar este chiar postul TV. Însă, situația se poate schimba la 180 de grade cu o singură condiție și anume ca Dragoș Pătraru să fie cu adevărat dat în judecată de șefii trustului sau ca emisiunea să îi fie scoasă de pe post.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.