Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine e judecatoarea care i-a denunțat la DNA pe Zgonea și pe ambasadorul SUA

florica roman

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, au fost denunțați la DNA. Gestul, unul mai degrabă simbolic, îi aparține judecătoarei Florica Roman, de la Curtea de Apel Oradea.

Vezi AICI denunțul!

Florica Roman este și protagonista unui dosar controversat instrumentat de DNA. Acuzată că a primit foloase necuvenite în schimbul unei decizii favorabile, judecătoarea a fost trimisă în judecată de DNA și suspendată din funcție. Aceasta a denunțat o mulțime de nereguli și înscenări, iar instanța pare să-i fi dat dreptate, cel puțin parțial: dosarul său a fost retrimis la DNA, pentru refacerea anchetei.

La începutul anului 2014, la Oradea a izbucnit un scandal public care avea ca protagonişti un avocat şi patru judecători. O anchetă DNA a pornit de la un dosar de tentativă de viol în care un tânăr ar fi fost scăpat de închisoare. Printre magistraţii cercetaţi de procurorii anti-corupţie şi apoi trimişi în judecată se regăsea şi Florica Roman, potrivit Digi 24.

Procurorii DNA i-au acuzat pe cei patru magistraţi că ar fi admis un act de împăcare fals între părţi, în schimbul unor bani şi cadouri. Printre atenţii, spun anchetatorii, s-a numărat inclusiv un ceas vechi cu cuc, pe care una dintre judecătoare ar fi urmat să-l primească printr-un intermediar.

Totul a început de la un bărbat de 33 de ani din comuna bihoreană Budureasa, care ar fi comis o tentativă de viol asupra prietenei sale. Condamnat în 2010 la doi ani şi opt luni de închisoare, tânărul a beneficiat de o contestaţie în anulare pe baza unui act fals, susţin procurorii DNA. Potrivit DNA, Florica Roman ar fi cerut bani şi diverse bunuri ca să intervină la colegii magistraţi de la Tribunalul Bihor în favoarea unui infractor.

După repunerea în funcție, prin decizie a ÎCCJ, judecătoarea Florica Roman a dat detalii importante despre posibile abuzuri ale DNA în dosarul său. Printre abuzurile denunţate de judecătoare se numără presiuni făcute de procurori asupra martorilor pentru a face declaraţii mincinoase, apariţia în presă a unor detalii din dosar înainte ca ea, în calitate de persoană anchetată, să fie informată despre acuzaţiile care i se aduc, încălcarea secretului deliberării, reţinerea dosarului în cameră preliminară cu mult peste perioada permisă de lege. Mai mult, inclusiv CSM a acţionat ilegal.

Vezi AICI abuzurile denunțate de judecătoare!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.