Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este cel mai bogat om de pe planetă și cine sunt românii care intră în topul miliardarilor

bani

Ioan Niculae rămâne şi în acest an cel mai bogat român potrivit listei Forbes a miliardarilor lumii, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari. Patronul Interagro a avut de câştigat de pe urma conflictului din Ucraina, reuşind să fure clienţi ai combinatelor chimice ucrainene care nu au mai reuşit să onoreze comenzi, potrivit Forbes. Celălalt român prezent pe lista miliardarilor Forbes este Ion Ţiriac, cu o avere estimată la un miliard de dolari.

Bill Gates (59 de ani) este în continuare cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 79,2 miliarde de dolari, cu 3,2 miliarde de dolari mai mult decât cu un an în urmă. Cofondatorul Microsoft a fost cel mai bogat om de pe planetă în 16 din ultimii 21 de ani, notează Forbes.

În pofida prăbuşirii preţului petrolului şi crizei din zona euro, numărul miliardarilor a crescut în 2015 la 1.826 la nivel global, nivel record, cu o avere cumulată de peste 7 mii de miliarde de dolari. Din cele 290 de nume noi din top, 71 provin din China. Numărul miliardarilor cu vârste sub 40 de ani a ajuns la 46, de asemenea un record, în timp ce averea medie a celor peste 1.800 de miliardari a scăzut cu 60 milioane de dolari faţă de lista Forbes din 2014, la 3,86 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.