Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este cel mai LONGEVIV parlamentar din România: E prezent fără întrerupere de la Revoluție

senatul

Senatorul Verestoy Attila, candidat pe prima poziţie a listei UDMR pentru Senat în judeţul Harghita a obţinut un nou mandat în urma alegerilor din 11 decembrie, fiind cel mai longeviv parlamentar, singurul prezent în Legislativ fără întrerupere, din 1990.

Verestoy Attila a declarat că a obţinut în mod direct, în Harghita, un mandat de senator şi patru de deputat. Mandatul de senator obţinut în mod direct îi aparţine lui Verestoy Attila, iar cele patru locuri de deputaţi vor fi ocupate de Kelemen Hunor, Korodi Attila, Bende Sandor şi Benedek Zakarias.

Citește și: ȘOC la McDonald’s! S-au scumpit toate produsele: Iată noile prețuri

"În mod direct am obţinut un mandat de senator şi patru de deputat şi din redistribuire cu siguranţă avem al doilea mandat de senator (care va fi ocupat de Tanczos Barna - n.r.) şi este încă în calcule, mandatul al cincilea pentru UDMR, care este nesigur până în momentul în care nu avem toate cifrele pe masă. Este un calcul aritmetic, dar nu se poate până nu avem datele centralizate", a spus Verestoy Attila, care conduce în acest an UDMR Harghita.

Acesta a recunoscut că este singurul care este prezent în Parlament din 1990 şi a declarat că de la noii deputaţi şi senatori aşteaptă stabilitate, reforme structurale dar şi dezvoltare economică.

Citește și: Madonna ȘOCHEAZĂ din nou: Ce a putut să facă pe scenă / VIDEO HOT

"În primul rând aştept stabilitate pentru că un guvern care e susţinut de o largă majoritate poate să ofere, într-adevăr, o coerenţă legislativă şi o bună activitate a Executivului. Mă aştept să pornim reformele structurale în sănătate, în învăţământ, probleme cheie pentru viitorul acestei ţări. La fel, îmi doresc ca, într-adevăr, să avem o regândire a dezvoltării pe infrastructură, mai ales în Transilvania, care a lăsat mult de dorit. Avem probleme care trebuie remediate urgent privind alocările pentru localităţile care sunt subdezvoltate (...). Trebuie să creăm locuri de muncă şi pentru asta trebuie să stimulăm nu numai prin declaraţii, dar şi prin măsuri legislative şi ale Executivului, industria autohtonă. Cred că, mai ales în zona noastră, este foarte bine dacă ne aplecăm cu un sprijin gândit şi o strategie pentru micii producători agricoli, pentru fermele familiale", a declarat Verestoy Attila.

Citește și: GAFĂ de zile mari a unei prezentatoare: A rămas în sânii goi, în fața telespectatorilor / VIDEO NECENZURAT

În ceea ce priveşte respectarea drepturilor minorităţilor, senatorul a spus că trebuie rezolvată problema folosirii simbolurilor pentru că "este anacronic ca în secolul 21 să existe dispute pe aceste teme".

Verestoy Attila s-a născut la Odorheiu Secuiesc în 1954 şi se află la al şaptelea mandat consecutiv de senator, la care se adaugă perioada cuprinsă între 1990 şi 1992 când, de asemenea, a fost prezent în Parlamentul României.

Citește și: DEZASTRU!!! Ne-au vandut pana in 2023!

Potrivit primelor rezultatelor parţiale furnizate de BEC Harghita, UDMR conduce detaşat în judeţ, urmat la mare distanţă de PSD şi PNL. Datele centralizate din 175 de secţii de votare, din totalul de 290 existente, arată că UDMR a obţinut aproximativ 60.000 de voturi, în vreme ce PSD a fost votat de circa 3.850 de alegători, iar PNL de puţin peste 1.500 de persoane, anunță Agerpres.

Calculele nu indică, deocamdată, dacă românii din Harghita vor reuşi să îşi trimită un reprezentant în Parlament, fiind aşteptată redistribuirea voturilor.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.