Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este de fapt omul care a pus Europa pe jar

tsipras

Numele lui Alexis Tsipras a fost pe buzele mai marilor Europei in ultimele zile, fiind omul care, sfidand creditorii, a luat in maini soarta poporului lui. Unii spun despre el ca e arogant, iar miscarea va duce la distrugerea Greciei, altii il sustin si spun ca da dovada de curaj, salvandu-si poporul, punandu-se impotriva mai marilor din Uniunea Europeana.

Cine este de fapt cel mai controversat personaj politic al momentului?

La vârsta de 40 de ani, Alexis Tsipras a devenit cel mai tanar premier grec din ultimii 150 de ani, dupa ce, la inceputul anului, a fost ales in aceasta functie.

Vezi si: GRECIA. Efectele crizei: numărul depresiilor a explodat, rata sinuciderilor a crescut

Ascensiunea sa a inceput la 33 de ani, cand a fost ales presedintele al Synaspimos, un mic partid eurocomunist, care in scurt timp, alaturi de alte fomatiuni, alcatuieste o coalitie de stanga, numita Syriza. Problemele economice din Grecia, accentuate de criza datoriei, fac din acest partid unul tot mai puternic, pentru ca se opunea masurilor de austeritate impuse de creditorii tarii - UE si FMI.

Deputat din 2009, in ianuarie 2015, Alexis Tsipras devine premierul Greciei, socand inca de la alegerea sa. Ateu, politicianul spune ca nu are rost sa fie ipocrit asa ca nu accepta o ceremonie religioasa la investire, asa cum cerea traditia, ci doar un juramant laic fara referire la Dumnezeu. Si la nivelul tinutei, Alexis Tsipras are o regula clara: nu suporta cravatele si nu a fost vazut vreodata cu vreuna la gat. :::::: CONTINUAREA AICI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.