Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este Dragoș Tudorache, noul ministru de Interne

Inquam Photos / Octav Ganea
dragos tudorache Inquam Photos

Dragoș Tudorache, șeful cancelariei premierului Dacian Cioloș, a fost propus, marți, de premierul Dacian Cioloș ca ministru al Afacerilor Interne.

ULTIMA ORĂ: Dragoș Tudorache, noul ministru de Interne


Dragoș Tudorache este un apropiat al premierului Dacian Cioloș, ocupând în prezent funcția de șef al cancelariei premierului. Tudorache este venit în Guvern pe filiera PNL (ex-PDL), fiind suspectat că a fost omul care a luptat împotriva lui Tobă, văzut ca un apropiat al PSD. Tudorache a mai ocupat interimar și funcția de ministru al Comunicațiilor.

Ioan Dragoș Tudorache s-a născut la 14 ianuarie 1975.

A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași (1993-1997). Alte studii și calificări: Stockholm University, Master in EU Law, Cum Laude (1998-1999) și Wharton School, Univ. Pennsylvania, Master in EU Law (octombrie 2015).

A fost judecător la Judecătoria Galați (1997-2002); șef de unitate și coordonator al celulei de analiză în cadrul Departamentului pentru statul de drept și protecție a drepturilor omului al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Misiunea din Kosovo (2000-2003); șef al Departamentului juridic al echipei judecătorilor internaționali ONU din cadrul Administrației Interimare ONU pentru Kosovo (2003-2005).

De asemenea, a fost "task manager" pe justiție și anticorupție în cadrul Delegației Comisiei Europene în România (mart. 2005 — mai 2007), a coordonat facilitatea Schengen DG Justiție, Libertate și Securitate din cadrul Comisiei Europene (mai 2007-mart. 2009); șef de unitate, director executiv interimar al Agenției eu-LISA (2012) (mart. 2009-nov. 2013); șef de unitate Afaceri Internaționale, în cadrul Direcției Generale pentru Afaceri Interne și Migrație a Comisiei Europene (nov. 2013 — mart. 2015); șef de unitate Coordonare și Strategie, în cadrul Direcției Generale pentru Afaceri Interne și Migrație a Comisiei Europene (din martie 2015).

Potrivit declarației de avere, semnată în data de 14 iunie 2016, Dragoș Tudorache a încasat, în 2015, din funcția deținută la Comisia Europeana suma de 114.000 euro.

Venit în Guvernul Romaniei, Tudorache a încasat 19.995 lei de la Guvern și 9.857 lei de la Eximbank, ca membru de drept în Comitetul Interministerial din această banca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.